Maserati toont nieuwe Quattroporte in Frankfurt

Maserati licht een tipje van de sluier op door te zeggen dat ze de komende jaren drie volledig nieuwe modellen zullen lanceren. Het eerste van die drie modellen zal de Quattroporte zijn. En die zou naar alle verwachtingen worden gelanceerd op het Autosalon van Frankfurt dit jaar. Op die manier kan het merk weer volop concurreren met de Audi A8, BMW 7-reeks en Mercedes S-klasse.

Het model zal trouw blijven aan de aloude filosofie. Dat wil zeggen dat het een echte luxe limousine zal worden, voorzien van een dikke motor onder de kap. Ideaal om lange ritten mee te maken in alle comfort. Onder die motorkap zou een 4.7-liter V8 komen te liggen. Wat het vermogen van dat blok exact zal zijn is nog niet geweten, maar dat zou toch tussen de 405pk en 440pk liggen. Vermoedelijk gaat het hier om het blok uit de huidige Quattroporte Sport GT S.  

Een tweede nieuw model zou een crossover zijn, gebaseerd op de Jeep Grand Cherokee. Meer informatie is er nog niet gekend over dit model. Wat wel al geweten is, en dat werd ook bevestigd door Fiat CEO Sergio Marchionne, dat ook dat model zal voorzien zijn van een luxueus interieur en topmotoren. We verwachten de Maserati Crossover in 2013.

In 2015 tenslotte, mogen we een sedan verwachten die het zal gaan opnemen tegen de Mercedes E-klasse, BMW 5-reeks en Audi A6. Dit model draagt voorlopig nog de codenaam M157. Deze baby Quattroporte zal voorzien worden van een V8 motor en zal om die reden ook nog steeds niet weggelegd zijn voor iedereen van ons. Geschat wordt dat het basismodel ongeveer $ 80.000 moet gaan kosten, een supersportief topmodel flirt zelfs met de $ 100.000.

Meer nieuws volgt ongetwijfeld in de loop van de komende maanden.

 

bron: WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yvesw 21:55
afbeelding van Yvesw

Als ze deze meer in de stijl van de gran turismo doortrekken ben ik helemaal verkocht aan dit ding!

Kenny 06:42
afbeelding van Kenny

Ben zeer benieuwd naar de 'baby-Maserati'. De crossover dan weer net niet... De huidige QP lijkt helemaal nog niet gedateerd, echt tijdloos.

Techno Patat 14:46
afbeelding van Techno Patat

hmm, komt de baby maser niet eerder op de hoogte van e-klasse, 5-reeks etc etc? want de quattroporte vind ik nu toch niet boven de S-klasse staan, zeker niet bij maybach en roll's ...

maar ik vind de QP totaal nog niet oud, geef het interieur een grondige beurt en voila, kan voor mij weer 10 jaar mee, wat een schoonheid! aan de andere kant, als hij op de GT lijkt wordt hij er ook niet lelijker op :D!

Techno Patat 15:48
afbeelding van Techno Patat

@pieter:

ben ff bezig met de enquete:

een opmerking:
ik zou graag iets meer bolletjes hebben dan 5 om te graderen, want soms ben ik eerder met iets akkoord, maar niet volledig terwijl ik kan kiezen uit akkoord en niet akkoord...

bij de 911 ben je bij persoonlijkheid iets vergeten: midlifecrisis :D!

? 16:56
afbeelding van ?

Tijdloos of niet, een nieuwe Quattroporte is echt wel een noodzaak. Het blijft natuurlijk moeilijk, een opvolger te vinden voor zo'n beauty. Zie maar naar de CLS van Mercedes. De vorige blijft tijdlozer.

Die crossover gebaseerd op de Grand Cherokee baart me wel wat zorgen.
Een rebadge à la Lancia zou pas een smet zijn op het huidige imago.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws