Toyot(d)a kondigt aan: productienormalisering tegen november

Toyota heeft zwaar te lijden onder de gevolgen van de zware aardbeving(en) in Japan. Zopas werd echter kondigde het merk aan dat er vanaf juli zal gestart worden met een normalisering van de productieactiviteiten. Niet alleen de fabriek van Toyota zelf, maar ook fabrieken van toeleveranciers kregen zware klappen te verwerken en het kost dus enige tijd om alle onderdelen van de productie terug aan het werk te zetten.

Als ze bij Toyota de draad dus terug kunnen oppakken in juli, dan zal de productienormalisering buiten Japan moeten voltooid zijn rond november of december.

"Bij alle klanten die de beslissing genomen hebben om een door ons geproduceerde wagen te kopen wens ik mij oprecht te verontschuldigen voor de vertraging in de levering. Onmiddellijk na de aardbeving heeft Toyota, zoals anderen, zijn werknemers naar de rampgebied gestuurd om de krachten te bundelen met onze plants, dealers en leveranciers en de nodige stappen te ondernemen voor een spoedig herstel. Ik heb de getroffen gebieden ook meerdere malen bezocht", verklaarde TMC President Akio Toyoda vandaag op een persconferentie ter aankondiging van het normalisatieschema. "Ik ben persoonlijk getuige geweest van de inspanningen die onze mensen leveren en ik was vervuld van vertrouwen dat hun harde werk een versneld herstel van de productie zou mogelijk maken."

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 10:03
afbeelding van Techno Patat

Ik snap de titel niet, is het toyotada of toyoda of toyodata? Hmm, het zal wss een simpele zijn, maar kben al te lang wakker om hem door te hebben :p!

Pieter Aertgeerts 10:29
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Toyota (het merk) kondigt aan
TMC President Akio Toyoda kondigt aan...

get it?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws