BMW Z2 zou er in 2014 komen

Het Duiste Magazine Auto Bild pakt uit met meer details over een eventuele komst van een BMW Z2. Die zou volgens hen in 2014 op de markt komen en zou geen baby-Z4 worden. Volgens hun bronnen zou de Z2 een geheel eigen DNA krijgen waardoor de niche waarin de Z4 zich bevindt niet kleiner wordt. Desondanks zal BMW de Z4 naar alle waarschijnlijkheid wat optrekken, zodat er zeker geen marktoverlappingen zijn. Onder de kap van de Z2 zouden vooral 2.0 liters schuilen, al kan er in drie jaar veel veranderen, want ook een 1.6 turbo zou op de planning staan.

Het vermogensbereik zou gaan van 163 pk tot 272 pk. De prijs van de Z2 zou rond de 33.000 euro schommelen. BMW bevestigde nog niets, maar als de wagen er effectief komt, dan kan het voorstellen van het concept niet meer te lang duren.

Via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Yvesw 09:10
afbeelding van Yvesw

En over welke concurrentie spreken we dan? Ik kan me niet meteen een andere 2Liter roadster voorstellen van +30.000 knollen... Help?! :)

Pieter Aertgeerts 09:26
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Het 'zou' als volgt zijn: Z2 vs TT en Z4 vs R4 en/of Z4 vs SL-Class, Z2 vs SLK-Class

Yvesw 09:40
afbeelding van Yvesw

@Pieter: Maar is hun 6 reeks niet al een soort van concurrent voor de SL-klasse?
Ik heb ook al mogelijkheden bekeken, maar het lijkt me altijd een rare uitkomst waarbij ze in hun eigen vaarwater gaan.. euh.. Fharen :)

Als je de Z2 gelijk brengt met de SLK/ TT (wat op dit moment het territorium van de Z4 is)
Snap ik echt niet wat ze met de Z4 moeten gaan doen... Plus het feit dat de Z4 al naambekendheid en een bepaald imago heeft. Een SL heeft toch een groter "prestige" gehalte dan een Z4... Niet?

tom 19:55
afbeelding van tom

Zeer mooie wagen, de z4 van 10 jaar terug maar wel een pak minder vrouwelijk, mooie lijn misschien vs Honda s3000 ?

Pieter Aertgeerts 10:12
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Je hebt gelijk hoor. Maar ik zie ook geen markt voor een X1, X3, X5, 5 GT en X6... allemaal samen, en die is er blijkbaar toch :) Dus ik veronderstel dat er altijd mensen die Z2 gaan kopen, en het effect op de Z4 is moeilijk of niet te meten.

Yvesw 13:30
afbeelding van Yvesw

@Pieter: Heela! Iets slecht over de X6 zeggen is je op glad ijs begeven hier op autofans... :p

Maar inderdaad, time will tell... Ik weet nog destijds met de onthulling van de P.Cayman dat ik er ook geen markt in zag, terwijl het toch wel goed verkoopt (denk ik toch).

Kenny 19:51
afbeelding van Kenny

Don't mess with the X6!!! ^^
Zelfs als BMW-fan zie ik hier geen markt voor... Evt. wel als opvolger van de Z1, maar dan ook in beperkte oplage. Een nieuwe opvolger voor de Z8 zou beter zijn, want dat is nog steeds één van de mooiste cabrio's ooit ;-) http://nl.wikipedia.org/wiki/BMW_Z8

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws