Maserati krijgt 3.0 liter V6 Pentastar onder de kap

Na de samensmelting van Chrysler en de Fiat groep zien we meer en meer modellen, onderdelen en motoren van continent wisselen. De Lancia modellen kregen de Chrysler badge opgespeld, en vica versa. Inside Lane lijkt het laatste nieuwtje te pakken te hebben. Zij menen dat de 4.7 V8 uit het Maserati kamp zal worden vervangen door een twin-turbocharged variant van de 3.0 liter V6 Pentastar, een blok dat we kennen van Chrysler. Daarmee mag de Maserati meteen twee cilinder inboeten. InsideLane meldt verder dat die andere uit de Fiat--groep, Ferrari, zou afstappen van de natuurlijk geblazen motoren. Ze zouden werken aan een twin-turbo 4.0 liter V8 met goed 750 pk, een blok dat aan de FXX zou worden toegekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 08:45
afbeelding van Techno Patat

Dit is om bij te huilen! Kweet dat AMG ook een leuk geluid uit een twin turbo haalt, maar als maserati uit die pentastar een even leuk geluid krijgt als uit de quattroport en grantourismo s, ga ik personelijk op m'n blote knietjes die ingenieurs bedanken :D!

Maar om de een of andere reden heb ik geen slecht gevoel bij dat steigerend paard met 4.0 tt :p! Misschien omdat ze het al (heel goed) gedaan hebben! Maar het geluid van een f40 en f50 blijf toch onvergelijkbaar...

Frank 17:33
afbeelding van Frank

Downsizing is idd om bij te huilen!
Zoals ik laatst op een andere blog nog las over het aantal cilinders; the more, the better.
En gelijk geef ik hem volledig. Ik vind V12-en altijd veel lekkerder klinken.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws