Aston Martin en Colette bouwen 48.995 euro dure Cygnet

We rijden hem zelf dit weekend, de Aston Martin Cygnet. Een eigenwijze en te dure Toyota iQ kan je zeggen. Klopt. Maar als de volumes van de Cygnet voor cash zorgen waardoor Aston Martin weer echte Aston's kan gaan produceren, dan mogen ze die Cygnet ook hier voor de deur zetten. Niets voor niets. En om wat extra cash in het schaaltje te brengen werkten de Britten samen met het Franse Colette. In totaal veertien exemplaren zullen handmatig worden in elkaar geknutseld. Opvallen doet hij alvast. De zilveren lakkleur wordt opgevrolijkt door twee blauwe racerij-strepen. Ook de velgen, grille en zijspiegelbehuizing worden in de blauwe kleur afgewerkt.

Binnen wordt alles afgewerkt met chocoladebruin leder. De lappen leder worden samengehouden door blauwe stiksels. De deurklinken werd in roestvrij metaal afgewerkt, de zonnekleppen werden in alcantra afgewerkt en hier en daar kom je een plaatje tegen dat je duidelijk maakt dat je een van de veertien gelukkigen bent. Aston Marton zorgt ook voor enkele gadgets. Want naast de speciale sleutels krijgt je er ook twee blauwe kussens bij, voor je rug te ondersteunen op de bobbelige stadswegen zeg maar. Prijs per stuk bedraagt 48.995 euro.

Aston Martin en Colette Cygnet

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Tony Wouters 15:25
afbeelding van Tony Wouters

Voor 48.995 euro maakt ge u echt belachelijk door zoiets te kopen.
Liever een Mini met vele opties. Dat heeft veel meer klasse.pardis

Pieter Aertgeerts 17:32
afbeelding van Pieter Aertgeerts

messouri, het idee dat je een aston martin moet hebben vooraleer je dit kan aanschaffen hebben ze van tafel geveegd. Iedereen kan de cygnet kopen.

Anonimonius 15:18
afbeelding van Anonimonius

als ge 48.000 euro voor een Mini wilt neertellen, moet ge al extreem doen hoor!

Pieter Aertgeerts 15:23
afbeelding van Pieter Aertgeerts

@Anonimonius, een Countryman met wat opties kost u 40.000 euro, wij testte hem zelf, en was rond die prijs. https://autofans.be/rijtest/rijtest-mini-cooper-s-all4-countryman

Al kies je zelf de opties uiteraard, standaard kost hij er 24.000

Anonimonius 15:59
afbeelding van Anonimonius

@ Pieter Aertgeerts, ik had niet verwacht dat Mini zo gek deed qua prijs en opties

Pieter Aertgeerts 16:35
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Jup, het is erg hoor. Als je bij BMW gaat kopen kan je de prijs tegen 150% rekenen om een volledige wagen voor de deur te hebben staan.

Je bent bijna verplicht om een pakket aan te vinken, misschien zelfs het m-pakket en sowieso al een setje andere velgen. Voor 24.000 euro verwacht je een wagen waar normaal gezien de gemiddelde BMW rijder tevreden mee is, en dat is niet.

En dan mag je als constructeur nog je meeste geld op opties verdienen...

Techno Patat 18:44
afbeelding van Techno Patat

@pieter: dat is gesproken! ik erger me daar ook aan, prijs is vanaf 24.000 en dan heb je echt nog niet veel zitten... laat meestal maar gerust 30-35.000 achter bij de dealer...

Over deze cygnet: die blauwe kussentjes doen het hem, daarvoor al zou ik tekenen :D! en ik dacht eigenlijk met messoerie mee, ik wist niet dat iedereen nu er eentje kon bestellen? blijft natuurlijk verschrikkelijk veel geld! voor die 49.000 euro heb je al tweedehands rubberverbranders, snelwegcruisers, gooi en smijt bommetjes (2 abarth evo's zelfs!!), ga zo maar door...

De mensen die dit kopen doen het toch enkel maar voor de status? Zelfs als die-hard aston liefhebber kan je toch geen 50.000 euro opbrengen voor iets dat je met 4 man aan de rode lichten kan opheffen en gedraaid zetten :p?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws