BMW koopt ING Car Lease voor 700 miljoen euro

De Nederlandse financiële groep ING verkoopt haar autoleasedochter ING Carlease en brengt daardoor een verschuiving teweeg in de autoleasewereld in België. Die verkoop van de leasedochter werd eind vorige maand aangekondigd door ING, die daarmee haar nevenactiviteiten weer tot een minimum wil herleiden. Gisteren werd officieel bekendgemaakt dat de de leasedochters van de Duitse constructeur BMW, Alphabet, de leasetak van ING zal overkopen voor een bedrag van 700 miljoen euro.

Dat totale bedrag wordt opgesplitst in twee onderdelen. De eerste som bedraagt 637 miljoen euro, gebaseerd op de boekwaarde van 2010. De overige 63 miljoen euro is de verwachte winst tussen dit en het uiteindelijk afsluiten van de deal, die verwacht wordt einde dit jaar rond te zijn.

Opvallend is dat deze verkoop niet binnen het kader valt van de te maken herstructureringen die ING moet uitvoeren na de financiële steun die het kreeg tijdens de financiële crisis. De reden is het verstevigen van de kapitaalbuffers, een factor waar internationale toezichthouders meer en meer rekening met houden. Daarbovenop paste de leasingactiviteit niet meer tot de core-business van de Nederlandse groep, die opnieuw naar haar roots wil gaan, namelijk een 'bank' zijn.

ING Carlease was niet alleen aanwezig in België, ze zijn actief in totaal acht verschillende landen. Alles samen hebben ze een vloot van 240.000 wagens, daarvan zijn er 26.500 in België. ING Car Lease was nummer drie in ons land, na Leaseplan en een gedeelde tweede plaats van KBC AutoLease en de ALD groep.

Via De Tijd

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws