Werkt Hyundai aan een dikke supercar?

Officieel wordt het als "scurrilous nonsense" bestempeld, maar de geruchten blijven hardnekkig. De heren bij InsideLane zeggen dat de Koreaanse constructeur werkt aan een V8 supercar die het moet opnemen tegen de GT-R, Porsche 911, Jaguar XK, etc.. binnen de prijsklasse van 80.000 à 100.000 dollar. Volgens de geruchten zal het gaan om een coupé. Onder de kap zou de nieuwe aluminium 5.0 liter V8 schuilen. Dat blok is een doorontwikkeling van de 4.6 liter V8, het verschil tussen beide zit hem in de directe injectie en een hogere compressieratio.

Het nieuwe aluminium blok ligt momenteel in de Genesis R-Spec en zal binnenkort ook in de Equus Sedan schuilen. Het blok zou in haar volle ornaat over 429 pk en 509 Nm koppel beschikken. Om gewicht te besparen gaat Hyundai naar alle waarschijnlijkheid enkel voor een achterwielaangedreven variant. Een variant met vierwielaandrijving zou daarom dus niet in aanmerking komen.

De grootste vraag is welke manuele versnellingsbak ze moeten gebruiken, een automaat zou volgens de puristen geen goed idee zijn. De zestraps-versnellingsbak die momenteel in de Genesis coupé schuilt is te zwak, en dat is momenteel de beste in huis. Op zich zou er dus een dubbele koppeling moeten worden ontwikkeld, eentje die zou lijken op de versnellingsbak die ze in de Veloster gaan gebruiken. Misschien wordt het dus een doorontwikkeling van die bak.

Via InsideLine

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 18:47
afbeelding van Anonieme gebruiker

waarom willen al die aziaten zich meten met porsche, porsche is een icoon als de aziaat 2x sneller is en 3x zo goedkoop als een porsche gaat de porsche nog steeds beter verkopen. ze houden zich beter bezig met kleine stadswagentjes en andere golfkarretjes

Techno Patat 15:39
afbeelding van Techno Patat

Ik volg messoerrie: Hyundai staat al veel verder voor de moment dan dat veel mensen denken! Personelijk vind ik ze zeker niet minderwaardig aan Renault of een Jappans merk... Maar de mensen denken nog steeds bij hyundai aan die kleine buchtwagentjes, en dat zal moeten veranderen! Misschien dat een vette 'supercar' er wat aan zal veranderen. Maar als die al iets verandert is het bij de autoliefhebbers die de auto kennen, niet bij Jan met de pet in de straat...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws