Krijgt de nieuwe generatie Viper een 8.7L V10?

We zijn het niet gewoon om over zulke onderwerpen te schrijven. Normaal gezien moeten we nu zeggen dat de cilinderinhoud kleiner werd om zo comform te zijn met de milieunormen etc. Maar bij Dodge hebben ze daar nog niet van gehoord. Wie ooit vreesde voor een downsized Viper mag bij deze gerust een 'pfieuw' doen. Allpar zegt rapporten te hebben gelezen waarin bekend wordt gemaakt dat de nieuwe generatie Viper geen 8.4 maar een 8.7 liter grote V10 onder de kap krijgt. Van waar die plannen komen en hoe ze daar zijn aan geraakt willen de Amerikanen niet meegeven. De nieuwe Viper zou in 2012 worden geproduceerd en worden gecommercialiseerd als 2013-model.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:49
afbeelding van Techno Patat

pffffiiieeeeeew! Hulde voor Dodge, omdat ze nog doen wat ze MOETEN doen om het intact te houden! Een viper met een turbo of een v8 zou hetzelfde niet zijn!

Yvesw 17:17
afbeelding van Yvesw

Ze moeten toch iets doen om zich verder te distantiëren van Mercedes eh... Daar ga je al naartoe als je er één met V8 wilt. Ik ben wel benieuwd waar de nieuwe V10 qua vermogen zal zitten. Meer of minder dan de 517 van de sls.

Techno Patat 19:41
afbeelding van Techno Patat

Yves, de sls wordt hier omrecht aangedaan! Ze heeft er namelijk 571 ;)!

Yvesw 20:44
afbeelding van Yvesw

@Patat: Typefout Smytefout :p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws