Dealer uitgemaakt voor "Toyota Taliban" en krijgt $7,5 miljoen schadevergoeding

Je concurrenten zwart maken doet alleen je eigen naam oneer aan, maar dit is een speciaal geval. Twee Toyota dealers in Amerika (Florida meer bepaald) hebben een woordewisseling in de rechtbank moeten uitvechten. Bob Tyler Toyota in Pensacola (dealer 1) zou namelijk de eigenaar van Eastern Shore Toyota in Daphne (dealer 2) hebben uitgemaakt voor "Taliban Toyota". Daarmee verweest Bob Tyler naar de Iraanse afkomst van de eigenaar, Shawn Esfahani, van Eastern Shore Toyota. Maar het ging verder dan een kleine woordenwisseling.

Het hele verhaal kwam aan het licht wanneer een koppel een Toyota wou aankopen en werd ontmoedigd om naar de Eastern Shore Taliban te gaan. Bob Tyler's verkoper zou gezegd hebben dat al het geld dat Iraanse dealer verdiend, zou worden opgestuurd naar zijn familie en andere terroristen in Iran. Daarbij voegde hij toe dat zijn broer in Iran zat en dat, wanneer je een auto kocht van Eastern Shore Toyota, je eraan zou meehelpen zijn broer te doden.

Stevige beschuldigingen dus en het is dan ook niet verwonderlijk dat de arme Shawn Esfahani naar de rechtbank stapte. Hij eiste 28 miljoen dollar voor alle geleden schade en beschuldigingen. Nu wordt bekend gemaakt dat de rechtbank in totaal 7,5 miljoen dollar toekent. Daarmee zou Bob Tyler zijn lesje geleerd moeten hebben.

Reuters, via autonews

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws