Gaat Audi Ducati kopen?

Ducati, zonder twijfel de bekendste Italiaanse fabrikant van motoren, heeft al een hele tijd last van een te diepe schuldenput. Ze zijn al eventjes op zoek naar een nieuwe eigenaar om hen er een beetje bovenop te helpen. Volkswagen (Ferdinand Pïech) is al sinds 2009 (en vroeger) geïnteresseerd in Ducati. Maar nu volgens nieuwe bronnen gaat Audi bieden, en niet papa Volkswagen. Ducati zou dan nog steeds onder de VAG paraplu vallen, maar dan onder Audi en niet onder Volkswagen zoals eerst werd vermeld.

Als de rumoeren kloppen hoopt Ducati op een prijs van 850 miljoen euro, waarvan 800 miljoen euro schulden. Audi heeft reeds wat motor geschiedenis met hun voormalige NSU en DKW merken. De eventuele overname zou ook helpen om hun eeuwenlange concurrentie met BMW uit te breiden naar het slagveld van de tweewielers.

Er zijn volgens de geruchten ook andere serieuze gesprekken aan de gang met het Indiase Mahindra en Mercedes-Benz (AMG heeft reeds een strategische marketing alliantie met Ducati). Volkswagen zelf mogen we ook niet vergeten, die zouden naast Audi ook wel eens kunnen bieden op de Italiaanse fabrikant. Het Ducati merk gaat zeker spannende tijden tegemoet.

WCF

Foto via Flickr user Cash VonMoxon

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Yvesw 19:55
afbeelding van Yvesw

@Mes: Dat was ik nu ook wel aan het denken :p Repsol en Ducati? Urgh??

Anonieme gebruiker 20:06
afbeelding van Anonieme gebruiker

Autofans.be geen motorfan, dat is een Honda op de foto, geen Ducati!! Mamma mia, che cativo !!

Yvesw 07:51
afbeelding van Yvesw

@Nathan: Allée dan, voor éne keer eh :p

Wim 08:46
afbeelding van Wim

@nathan: ouch :p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws