Pagani wil 45 wagens per jaar bouwen

Pagani New Building

Zo'n twee jaar geleden bracht Autofans lezer Techno Patat nog een bezoekje aan de oude fabriek van het Italiaanse Pagani. Toen al was er sprake van een nieuwe plek zodat de mensen bij het supercarmerk wat meer plaats hadden. GTspirit bracht een bezoekje aan de nieuwe fabriek en kwam te weten dat Pagani zo'n 45 Huayra's per jaar wil bouwen.

De nieuwe fabriek van Pagani ligt in een industriegebied net buiten San Cesario Sul Panaro. De oude fabriek - die Techno Patat - nog bezocht wordt het hoofdkwartier voor de R&D- en designafdeling van het Italiaanse merk.

Het nieuwe hoofdkwartier biedt plaats aan het carbon team. Die is - zowel in grootte, als het aantal werknemers - verdriedubbelt tegenover die van de oude fabriek. Niet gek als je bedenkt dat bezoeker Techno Patat het had over een "kot waar ze carbon maken ter grootte van een kleine living".

Pagani New Building

Dankzij de nieuwe ruimte kunnen er ook een stuk meer Pagani's worden gebouwd. Op zo'n 18 maanden tijd heeft het merk al zo'n 22 Huayra's gemaakt en tegen eind dit jaar hopen ze er zo'n 42 in elkaar te hebben geknutseld. Het ultieme doel is om zo'n 40 tot 45 wagens per jaar te maken. Hierdoor trekken ze ook een stuk meer werknemers aan. Begin 2009 waren er dat nog 40, ondertussen werken er zo'n 77 mensen. Niet slecht voor een merk dat extreem zeldzame wagens bouwt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:46
afbeelding van Techno Patat

Wow, die workshop is een beetje veranderd sedert die keer dat ik een Zonda R ernaar achtervolgde :p!

Dat ze er 45 per jaar gaan bouwen kunnen we enkel leuk vinden, dan zien we er misschien eens eentje! In al die jaren als autoliefhebber heb ik nog maar 1!!! zonda gespot :(!

Fanboy 19:26
afbeelding van Fanboy

Vorige week nog 1 gezien in Gent (Belgische immatriculatie)

Techno Patat 21:31
afbeelding van Techno Patat

Bon, in't vervolg laten weten hé :p! Was het die op BE nummerplaat? Voor zover ik weet staat er 1 zonda op belgisch nummerplaat en 1 huayra... Maar alletwee heb ik ze nog niet gezien :'(!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws