Porsche Panamera 4S Executive

Porsche-Panamera-Executive

Porsche puristen gaan dit niet graag horen, mensen uit Schilde en andere rijke gemeenten dan weer wel. De Panamera, is er vanaf heden ook in een verlengde versie. Ja, echt.

De place-to-be is dus in dit geval op de achterbank. Je kan er de lumbale kussens regelen, eigen klimaat controle, vanity spiegeltjes en het handigste: De zetel voor je, bedien jij. Je wil meer beenruimte, just a push of a button.



Porsche-Panamera-Executive

Knoppen

Porsche zelf is redelijk droog over de 15 cm extra. Zo zeggen ze letterlijk "...The extra room in the Executive is noticeable". Vrij logisch denken we dan. De 2013 facelift gaat ook hier gewoon verder. Een wildgroei van knoppen is er nog steeds. Straffer nog, er komen er nog bij. Zo is er het nieuwe Surround View (optioneel natuurlijk). Een vogelperspectief voor tijdens het parkeren, mogelijk gemaakt door beelden van 7(!) camera's te combineren. Andere merken hebben dit al jaren.

Porsche-Panamera-Executive
Porsche-Panamera-Executive

De V8 motor van de S en 4S zijn we kwijt. In de plaats komt nu een Twin-Turbo V6 met 3.000 cc's. Goed voor 420 pk, 20 Meer dan voorheen. Downsizen en turbochargers monteren, het begint wat voorspelbaar te worden. In 4,5 seconden gaat de ruim 2 ton zware Porsche naar de 100 km/h. Hij is wel 200 kilo lichter dan bijvoorbeeld de BMW 750Li xDrive. Standaard krijgen de Executive eigenaars de Adaptive Air Suspension. Een zaligheid in zijn gebruik en het maakt van de Panamera een 911 of een Bentley Flying Spur met een druk op de knop.

Porsche-Panamera-Executive

Prijzen?

Voorlopig enkel nog Amerikaanse cijfers. Die vertellen ons dat de prijs 20.000 euro hoger zal zijn dan een standaard Panamera 4S. Dat zijn 20.000 euro's voor 15 cm extra. Inderdaad.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws