Responsible Young Drivers zoekt vrijwilligers voor Nieuwjaarsnacht

foto-responsible-young-drivers

In Antwerpen werd vandaag de nieuwe Nieuwjaarsactie van de Responsible Young Drivers op gang geduwd. Dat is een actie waarbij jongere chauffeurs mensen die een glaasje teveel op hebben naar huis te brengen.

Tegen Oudjaar hoopt men 100 à 120 chauffeurs te vinden. Momenteel zijn ze dus nog op zoek naar een zeventigtal vrijwilligers. Die moeten tussen 17 en 29 jaar oud zijn.

rijvaardigheidstest

Je wordt niet zomaar een Responsible Young Driver, daarvoor moet je via een rijtest bewijzen dat je een verantwoordelijk bestuurder bent. Dat moet, omdat je veel met andermans wagen onderweg bent tijdens Nieuwjaarsnacht. Ook wie vorig jaar al deelnam als vrijwilliger moet die test opnieuw afleggen. De test bestaat uit een rit van 20 minuten, waarbij een instructeur van een erkende rijschool je begeleidt en rekening houdt met technische en psychologische zaken.

Het project is eerder kleinschalig, met 'maar' 110 chauffeurs, RYD benadrukt dan ook dat ze zich als noodoplossing profileren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Carlos 23:35
afbeelding van Carlos

Ik ben zelf ook een RYD en doe mee aan sensibiliseringsacties. Best wel leuk om mensen er op te wijzen wat kan en wat absoluut NIET!
Vorig jaar ook mee gedaan met Nieuwjaar, echter dit jaar niet (familiale omstandigheden).

Er zijn echt ZOT veel mensen die bellen! Je zou er van verschieten. Om eerlijk te zijn, lukte het vorig jaar niet om iedereen te kunnen helpen met een rit naar huis.

Carlos 06:03
afbeelding van Carlos

Rijden kan je niet doen, maar op de dispatching is ook nog genoeg job ^^.

Techno Patat 14:07
afbeelding van Techno Patat

Den dezen eeft ook al moeite genoeg om mensen te vinden die op nieuwjaar willen helpen fruittaarten leggen! Ik pas dus ook :D!

marcel Strobbe 18:45
afbeelding van marcel Strobbe

Wat kost het u thuis te brengen in uw wagen van Brussel naar Gent rond 22u s'avonds

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws