Car of the Year 2014: Toen waren ze nog met 7

De jury van de European Car of the Year Award heeft haar shortlist bekend gemaakt. Daarin staan geen verrassingen en het is misschien wel jammer dat wagens als een Jaguar F-Type, een Peugeot 2008 of een Hyundai i10 er niet meer bij zitten. Wie er wel nog kans maakt, hebben we even opgelijst.

De jury bestaat uit een 58 journalisten - waarvan 2 Belgische - en de wedstrijd is een organisatie van zeven Europese magazines. Rond het autosalon van genève zal de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt worden.

BMW i3

Dit moet zowat de gedoodverfde winnaar zijn. Hij heeft aparte looks maar draagt tegelijk ook een BMW-badge. Daarenboven rijdt hij niet zoals zijn elektrische inborst doet vermoeden en zit hij volgens velen met een haalbare radius.

bmw-i3-car-of-the-year-2014-shortlist

Citroën C4 Picasso

Deze Citroën heeft minder technisch vernuft dan bovenstaande i3 maar dat maakt hem misschien tot realistischer alternatief. Qua looks lijkt hij rechtstreeks weggelopen van de conceptfase, al kan niet iedereen de opgedeelde koplampen smaken.

citroen-c4-picasso-car-of-the-year-2014-shortlist

Mazda3

De nieuwe Mazda3 is alles wat de Mazda6 liet zien, in een compact jasje gegoten. Binnenin is hij dan misschien wat saai, de rijeigenschappen en looks maken dat ruimschoots goed.

mazda3-car-of-the-year-2014-shortlist

Mercedes S-klasse

Een luxueus slagschip in de Car of the Year-verkiezing? Mercedes krijgt het voor mekaar. Qua looks is hij dan misschien wat braver, hij scoort dan weer sterk op technologisch vlak.

mercedes-s-klasse--car-of-the-year-2014-shortlist

Peugeot 308

Lichter en groter dan zijn voorganger, dat maakt hem beter. Peugeot herdacht ook de opstelling van het dashboard en die verbeteringen maken hem tot kanshebber.

peugeot-308-car-of-the-year-2014-shortlist

Skoda Octavia

Ook hier is de groei in afmetingen een pluspunt, terwijl Skoda nog steeds een scherpe prijs kan instellen voor deze Octavia.

skoda-octavia-car-of-the-year-2014-shortlist

Tesla Model S

Deze is, naast de BMW i3 - één van de elektrische keuzes van de jury. Qua range is hij onklopbaar en met zijn afmetingen kan hij de concurrentie aan met de grotere luxesedans.

Tesla-model-s-car-of-the-year-2014-shortlist
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
achiel daems 13:49
afbeelding van achiel daems

het gebruik van een elektrische auto wordt ten alle koste in ons strot geduwd. dit integendeel tot het aantal verkochte wagens ( 40 tot dusver in 2013)
BMW heeft genoeg middelen om de zogezegde onpartijdige journalisten te beïnvloeden.
het is niet de eerste keer dat in het verleden een model werd gepusht.

PILL 19:36
afbeelding van PILL

idd, het lobbywerk zal bepalen wie wint en dat is meestal niet diegene die het verdient. Voor mij mag het de Mazda 3, Peugeot 308 of de Octavia zijn

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws