Britse zakenman legt tolweg aan om omleiding van 22 km te ontwijken

tolroad_0

Ondernemerschap op z'n best. In februari liep de A431 nabij Bristol enorme schade op door een overstroming. Herstellingswerken duren daarbij nog tot kerst. Britse zakenman Mike Watts opende prompt een eigen tolweg langs velden om chauffeurs de omleiding van zo'n 22 km te laten ontwijken.

De 62-jarige Watts spendeerde maar liefst 150.000 GBP (189.000 euro) aan het aanleggen van een 365 meter lange zandweg van zeven meter breed. Daarop kan langs weerszijden verkeer rijden. Daarenboven berekende hij dat er nog eens zoveel geld zou gaan in het onderhouden van de tolweg.

2,50 euro per ritje

Om zijn investering terug te verdienen vraagt hij chauffeurs 2 pond (€ 2,50) voor een enkel ritje op zijn tolweg. Mensen op de motorfiets betalen 1 pond (€ 1,2). Een kaartje voor tien ritten kost je als automobilist 20 pond.

Doen we zelf vlug een berekening, dan zien we dat een ritje heen-en-terug (van je werk) vier pond kost. Delen we 300.000 gedeeld door 4 dan komen we op 75.000 ritten die er nodig zijn om break even te draaien. Delen we dat getal nog eens door 141 (het aantal dagen tot kerstmis), dan komen we op 531 ritjes per dag uit. Al mogen we niet vergeten dat er ook motorrijders zijn, chauffeurs die een tienrittenkaart kopen en vrachtwagens 3 Pond moeten betalen. Best haalbaar, niet?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn 16:35
afbeelding van Glenn

Schitterend idee. Ik hoop voor die mens dat het geld opbrengt.

B4 20:24
afbeelding van B4

De tolweg is terug te vinden op Google Maps

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws