De populairste auto's in de hip-hop

most-popular-cars-rap-hiphop

Bij iedere fan van rap en hip-hop klinken strofen als Cruisin' down the street in my 64 en Lamborghini Mercy, your chick she so thirsty bekend in de oren, maar wat zijn nu eigenlijk de populairste wagens in deze muziekstijl?

Dure en opzichtige wagens zijn altijd al een element geweest in de hip-hop en rapmuziek, meestal gepaard met schaars geklede dames en gouden kettingen. Van obscure modellen zoals de Tatra MTX V8 in Kanye West's Runaway tot de '64 Chevrolet Impala van Eazy-E en The Game in hun Boyz-N-The Hood.

Volgens de studie van Medium die alle teksten op Rap Genius analyseerde is Mercedes-Benz (Merc voor de vrienden) echter het populairste van al, al zeggen ze zelden over welk specifiek model. De SL (zoals de 560 in Curren$y's 560 SL en de SLR McLaren (Chiraq to LA van Tyga ft. The Game) zijn wel de koptrekkers.

Het populairste model van al is echter de '64 Chevrolet Impala met maar liefst 971 vermeldingen in liedjes. Meest bekende vermelding is ongetwijfeld Boyz-N-The Hood van Eazy-E maar ook How We Do (Fresh like, unhh; Impala, unnh / Chrome hydraulics, 808 drums / You don't want none, Nigga betta run / When beef is on I'll pop that trunk) van The Game en 50 Cent zou bekend in de oren moeten klinken.

De top 3 van de merken (meeste vermeldingen in totaal) bestaat uit Mercedes-Benz, Chevrolet en Cadillac. Die laatste twee voornamelijk dankzij hun bovenvernoemde Impala en de impostante Escalade (Ab-Soul's Introduction).

De merken die het meeste aan populariteit hebben verloren zijn Hummer, Jeep en Lexus. Hummer is al lang niet meer de grootste SUV, Jeep is niet meer Amerikaans en Lexus heeft buiten de LFA niets meer gemaakt waar ze aan de east-coast zot van worden.

Amerikaanse rapper The Game is duidelijk het best in een automerk reppen', hij topt de lijsten van maar liefst 7 van de grote automerken (Chevrolet, Mercedes, Lamborghini, Aston Martin, Porsche, Maserati en Bugatti). Ferrari en Bentley zijn dan weer de favorieten van Gucci Mane, zoals in zijn Supa Cocky: twin Ferrari's got em thinking I'm down with illuminati.

Audi's grootste fan is Migos (Contraband) en Action Bronson kiest dan weer ronduit voor BMW. Ook Tyler, The Creator heeft graag een bimmer, zelfs liefst een E46 (tryna get a bimmer, E46).

Helemaal geen fan van al die flashy vermeldingen over wagens? Andere veel voorkomende thema's in hip-hop zijn het opgroeien in ruige omgevingen, het verkopen van drugs, de politie of over racisme.

Voor meer grafieken en informatie kan je terecht bij Medium.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws