Hé?! Komt McLaren met elektrische P1?

mclaren-p1-end-production_03

De 570GT mocht dan wel de visuele nieuwigheid zijn op de stand van McLaren in Genève, minder zichtbaar werd het 'Track 22'-plan ontsluiert. Een investeringsplan dat wel eens voor de geboorte van een elektrische supercar kan zorgen.

McLaren blijft niet bij de pakken zitten, want de komende zes jaar zal het ruwweg 1,2 miljard euro investeren in nieuwe motoren en modellen. Die investering moet zorgen voor 15 nieuwe modellen en varianten op bestaande modellen. Daar zou ook een nieuw modelletje voor de Ultimate Serie bij horen, een reeks van het merk waar nu de P1 en P1 GTR deel van uit maken. Hoewel de info rond dat model vaag blijft, geeft het merk wel mee dat het al een prototype heeft gebouwd dat volledig elektrisch rond bolt. Die wordt gebruikt om te onderzoeken of zo'n 'elektrische P1' iets is.

Daarnaast wist CEO Mike Flewitt nog te zeggen dat tegen 2022 de helft van de McLaren-modellen een vorm van hybridetechnologie aan boord zullen hebben. Daarnaast komen er meer LT-modellen (binnenkort dus waarschijnlijk een 570LT) en bestaan er plannen voor een motor die onder de 3.8-liter V8 komt te zitten. Kortom, er staat nog veel leuks op til de komende jaren bij het Britse merk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws