Wacht, hoeveel modellen heeft VW in haar portfolio?!

vw-line-up

Moeten we Duitse media geloven, dan zal de Volkswagen groep maar liefst 40 automodellen schrappen in het uitrollen van haar nieuwe strategie. Inderdaad, 40. Al is dat in VAG-land maar een druppel op een hete plaat.

Zwieren we de gehele portfolio van de Volkswagen Groep samen in een doos, dan heeft bedrijf maar liefst 340 modellen verdeeld over Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en co. Driehonderdveertig! Al moeten we toegeven dat we dan alle varianten van bepaalde modellen apart tellen (lees: driedeurs, vijfdeurs, station). Al is dat belangrijk, want volgens Duitse media zal de groep maar liefst 40 modellen uitzwaaien naar het kerkhof.

Hoewel Volkswagen zelf niet confirmeert dat het over zoveel modellen gaat liet het eerder al uitschijnen een reeks speciallekes of minder aantrekkelijke uitvoeringen te laten varen. Een keuze die al werd genomen voor de Dieselgate-affaire. Denk dan aan de nieuwe generatie Polo die er enkel komt als vijfdeurs (in analogie met de concurrentie) en het niet opvolgen van de Up!, bijvoorbeeld.

Maar nog eens, 340 modellen. Zou Martin Winterkorn al zijn kinderen bij naam kennen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Evy Dent 23:19
afbeelding van Evy Dent

Kunnen ze niet alle 340 worden geschrapt? Zoveel beter voor het milieu en de portemonnee, zo zonder de VW-groep

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws