Patent DSG bezorgt Volkswagen stevige opdoffer

vw_golf_6_dsg

Wolfgang Schreiber, een voormalige topman bij de Volkswagen Group, heeft besloten zijn ex-werkgever voor het gerecht te slepen. De reden? Hij zou niet voldoende gecompenseerd zijn voor zijn rol in de ontwikkeling van de DSG-automatische versnelling. Een bod van 20 miljoen euro sloeg de man eerder al af.

Door velen dé beste automaat ter wereld genoemd, de Direkt Schalt Getriebe. Al is 'ie in de autovolksmond beter gekend als de DSG-automaat met dubbele koppeling. Rond de eeuwwisseling werkte een team van VW aan de ontwikkeling ervan en in dat team zat Wolfgang Schreiber, een mand die later door klom tot bij Bugatti, Bentley en als bestuurslid van het concern.

Ondertussen is Schreiber niet meer werkzaam bij de VW Group en is hij tot het besef gekomen dat hij nooit waardig gecompenseerd werd voor zijn invloed op de ontwikkeling van de DSG. Hij eist dan ook een serieuze som geld via royalties. Letterlijk, want Volkswagen bood de Duitser 20 miljoen euro uit het vuistje aan, Schreiber weigerde.

Ongelukkige timing

Misschien wel wat een ongelukkige timing van Schreiber om miljoenen te eisen van het merk, want Volkswagen zit middenin de dieselgate-affaire dat het concern de nodige miljoenen zal kosten.

Of Schreiber gelijk krijgt, dat moet een rechter beslissen, al is er nog geen datum neergepind.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws