Geflitst in Estland? Een uurtje in de hoek!

estland-politie

De Estse politie is bezig met een proefproject om snelheidsovertreders anders te bekeuren. Wie te snel rijdt, moet geen boete betalen maar een tijdje aan de kant.

Wie in Estland te snel rijdt en door de politie aan de kant gezet wordt, wordt binnenkort voor de keuze gesteld. Ofwel betalen de snelheidsovertreders een boete, ofwel zetten ze de auto even aan de kant. Voorlopig gaat het nog om een proefproject om de verkeersveiligheid te verhogen.

Chauffeurs die nog nooit eerder bekeurd werden voor overdreven snelheid, worden 45 minuten aan de kant gezet als ze tot 20 kilometer per uur te snel reden. Reden ze tussen 21 en 40 kilometer per uur te snel, dan moeten ze 60 minuten aan de kant blijven. Wie nog sneller reed, krijgt onvermijdelijk een boete.

Wanneer ze betrapt worden op een snelheidsovertreding, blijken Estse weggebruikers het gesprek met de politie en de tijd die daarvoor genomen wordt efficiënter te vinden dan boetes, zo leerden de Estse ordehandhavers. Zij willen vooral een gedragsverandering bij snelle chauffeurs teweegbrengen in plaats van boetes uitdelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 12:20
afbeelding van andre123

niet eens zo gek dat idee,
je mag er zeker van zijn dat voor velen een uur tijdverlies zwaarder weegt dan een boete.
maar wel sleutels een uur afgeven he............

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws