Europese Ford Mustang Mach-E krijgt unieke Belgische afstelling

Ford Mustang Mach-E Europe Belgium

De Europese versie van de elektrische Mustang Mach-E zal anders sturen dan de versie voor de rest van de wereld. Met dank aan de Ford Proving Ground in Lommel.

Met de Mustang Mach-E dipt Ford zijn tenen in de waterpoel van elektrische SUV's. Als een alternatief voor de Audi E-Tron, Mercedes EQC en co. Na de lancering in Amerika is de Blauwe Ovaal nu ook klaar om de Mach-E naar Europa te brengen. De versie die wij voorgeschoteld krijgen is evenwel een andere versie dan voor de rest van de wereld.

Tuned in Lommel

Ford maakt er namelijk al langer en erezaak van om strak sturende auto's op onze Europese wegen los te laten. Daardoor werd de Mach-E uitvoering getest op en rondom het testcircuit van Ford in Lommel.

Ford Mustang Mach-E Europe Belgium

Het resultaat is een Mach-E met aangepaste ophanging, stuurcalibratie, ESP en vierwielaandrijving. Om zo beter Europese klanten te kunnen bedienen. De elektrische aandrijving, die blijft evenwel ongewijzigd. Al kom je met 465 pk in de strafste versie en 600 kilometers range (WLTP) in de zuinigste variant niets tekort.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Lamote marino 21:48
afbeelding van Lamote marino

Respect voor de mannen van lommel

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws