Volkswagen steekt 22.000 werknemers in Escape Rooms om "EV anxiety" weg te werken

Volkswagen escape room wolfsburg

Volkswagen heeft een ludieke manier gevonden om haar werknemers in de Wolfsburg fabriek klaar te stomen voor de elektrische revolutie in het productieproces. Maar liefst 22.000 werknemers zullen "vrijwillig" deelnemen aan een escape room waarin ze meer leren over de geschiedenis van de EV, van de Wolfsburg-fabriek en van de toekomst van de elektrische auto.

Je staat er niet meteen bij stil maar de ombouw van productiesites om alleen maar elektrische voertuigen te produceren zorgt bij sommige werknemers voor spanning. Die zogenaamde EV Anxiety wil Volkswagen nu wegwerken bij haar werknemers. Onder andere in haar fabriek in Wolfsburg waar momenteel de Golf, Tiguan en Seat Tarraco van de band rollen. Op termijn zullen daar steeds meer EV's van de band gaan rollen. Hoe Volkswagen haar zowat 22.000 werknemers gerust wil stellen? Met een escape room!

Ontsnappen tijdens de werkuren

Dat klinkt misschien wat idioot maar Volkswagen is niet aan haar proefstuk toe. Het gebruikte die tactiek eerder al in haar fabrieken in Emden en Zwickau. Daar werd de escape room positief onthaald. Waardoor Volkswagen haar avontuur nu mee neemt naar thuisbasis Wolfsburg. In detail moeten werknemers per vier aan de slag in de eMotionRoom (jawel). Die escape room bestaat uit drie kamers met verschillende thema's. Starten doen ze in een kamer waarin de geschiedenis van de elektrische auto wordt uitgelegd sinds 1800, de tweede kamer leert de werknemers meer over de geschiedenis van de fabriek in Wolfsburg, terwijl de laatste kamer een blik geeft op de elektrische toekomst.

Volkswagen escape room wolfsburg

De gehele escape room-experience maakt deel uit van een eMotion Day-opleiding die één dag duurt. Tijdens je werkuren gratis in een escape room en misschien wel een gratis broodje met VW-worst? We begrijpen alvast het succes van de opleiding! Zetten we onze grappen even opzij, dan geeft Volkswagen nog mee dat het zeker tot eind 2024 nodig heeft om alle 22.000 werknemers deel te laten nemen aan de opleiding. Tegen dan is Wolfsburg mee verantwoordelijk voor de productie van de ID.3 facelift.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws