AC Schnitzer bouwt snelste Mini Cooper JCW

De Mini Cooper JCW is een agressief baasje. AC Schnitzer legde zich erop toe om dat karakter nog wat extra te onderstrepen door er een eigen variant van te maken, de Mini Cooper Eagle. In hun versie levert het blok 260 pk en 340 Nm. AC Schnitzer geeft er ook wat rondetijden op het circuit van Hockenheim bij. Zo zou hun Eagle een rondje draaien in 1:13,341. Een Ferrari California doet er 1:13,3 over, een BMW M3 1:14;3 en een Porsche 911 Turbo doet dat in 1:14,6.

Schnitzer puurt het extra vermogen uit de Mini door er een aangepaste intercooler en turbo op te plaatsen, de ECU te herwerken en de uitlaatlijn te vervangen door eentje in roestvast staal. Een gelimiteerd slipdifferentieel, sportversnellingsbak, lichtere batterij, rolkooi en race-ophanging moeten het geheel rijdbaar houden.

Ook qua aerodynamica heeft AC Schnitzer wat herwerkt. Zo krijgt de wagen een nieuwe motorkap, kofferdeksel, nieuwe voorvleugels, nieuwe deuren en een carbon spoiler. Kostprijs van dit alles loopt op tot 62.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adolf Van Oostende 02:47
afbeelding van Adolf Van Oostende

Die 62 000 € da's hopelijk toch inclusief de wagen zelf hé ?

Kenny 08:09
afbeelding van Kenny

Wel kicken dat deze een M3 en een 911T klopt :-) Al zijn het maar cijfers. Langs de andere kant is € 62000 toch wat veel voor een opgefokte kart, dan toch maar een M3.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws