Is dit de nieuwe (elektrische) Lotus Elise?

Lotus Theory 1 teaser

Lotus, tot voor kort de Britse bouwer van vederlichte sportwagens, is zich onder de veilige vleugels van Geely in een sneltempo aan het omvormen tot een EV-kracht om rekening mee te houden. Naar verwachting krijgen we op 17 september de Theory 1 te zien, een showcase voor de toekomstige Elise op stroom. Denken we...

De details zijn momenteel vaag maar een post op Chinese sociale media van Lotus' Marketing Director Qiao Xinyu bracht de bal aan het rollen. Zo toonde de man een plagerige plaat van een bips van een sportwagen met een bijschrift dat de Lotus THEORY 1 onthuld zal worden op 17 september. Genoeg natuurlijk om even luidop aan het denken te gaan.

Elise, of toch... Esprit!

Alles lijkt er op te wijzen dat Lotus deze maand nog een conceptmodel zal onthullen dat ons moet klaarstomen voor een nieuwe generatie van de Elise. Die Elise Type 135 zwiert zijn achterin liggende verbrandingsmotor buiten en zal volstrekt elektrisch gaan. Een huzarenstuk, niet in het minst omdat de ingenieurs en designers van Lotus de missie hebben om die elektrische Elise zo dicht mogelijk bij de originele Elise te houden. Niet enkel qua design en dimensies, maar ook qua... gewicht.

Vooral dat gewicht is een breinenbreker bij Lotus. Want een Elise heeft altijd geflirt met een gewicht van 1 ton. Een elektrische versie op de markt brengen die 1.4 ton op de weegschaal legt is indrukwekkend in elektroland, maar niet genoeg voor de die hard Elise-rijders. Eerder kwamen er zelfs berichten dat Lotus het idee even in de koelkast heeft geparkeerd. Waardoor het niet onmogelijk is dat ze in allerijl besloten hebben een grotere elektrische coupé op de markt te brengen. Zei daar iemand Esprit? Op 17 september krijgen we waarschijnlijk het antwoord.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws