Dit is de krachtigste handgeschakelde auto ter wereld (2024)

Hennessey Venom F5-M 2024

Hennessey heeft een nieuwe versie van zijn Venom F5 voorgesteld — je weet wel, één van de snelste productieauto’s ter wereld. Die nieuwe versie voegt niet zozeer meer vermogen of scherpere looks toe, maar wel een klassieke pook in de middenconsole… Want zei daar iemand “red de handbak?”

Heb je nog nooit van Hennessey gehoord, dan nemen we je dat eigenlijk niet kwalijk. Het bedrijf houdt zich in de VS vooral bezig met het aanbieden van tuningpakketjes, onder andere voor de Ford Mustang en de Chevrolet Corvette. Die drijven ze dan doorgaans op tot absurde vermogens maar tegenwoordig doen ze dat ook met een volledig eigen model: de Venom F5. Die dik 1.800 pk sterke hypercar heeft als doel om de 500 km/u te overschrijden, en voortaan mag je als bestuurder nog een beetje harder werken om dat doel te bereiken.

1.842 pk langs een pook

Maak namelijk kennis met de Hennessey Venom F5-M en dat ‘M’-etje staat daar natuurlijk niet voor niks. Daarmee verwijzen de Amerikanen dan ook naar dat heerlijke, steeds zeldzamer wordende woord: ‘manual’. Jawel: deze Venom beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak en wel eentje met zes traditionele verzetten verstopt achter een H-patroon uit aluminium. Die zes verzetten ontfermen zich verder over dezelfde knettergekke motor: de 6.6-liter ‘Fury’-V8 die — hou je vast — 1.842 pk loslaat op de achterwielen.

Hennessey Venom F5-M 2024

Dat was al genoeg om de Hennessey Venom F5 met automaat tot één van de krachtigste productieauto’s op de markt te kronen, maar deze handgeschakelde versie is al helemaal goed voor een record. Als we Hennessey mogen geloven, kijk je hier namelijk naar de allerkrachtigste auto met een manuele versnellingsbak ter wereld. Spreekt dat titeltje je wel aan, dan hebben we echter slecht nieuws voor jou. De Amerikanen gaan deze Venom F5-M slechts bouwen in een oplage van 12 stuks en ze zijn allemaal al verkocht… En hun kopers moesten er ook stuk voor stuk 2,65 miljoen dollar voor over hebben - omgerekend 2,4 miljoen euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws