VW: Na Tiguan komt... Tayron!

VW Tayron teaser

Met de introductie van de nieuwe generatie Tiguan was het wachten op de verlengde versie. Vergeet echter de Tiguan Allspace, Volkswagen tovert een nieuwe naam uit de hoed. Binnenkort mag de Tayron het gaatje vullen tussen Tiguan en Touareg!

Ondanks de donkere wolken boven het bedrijf, moet de boel blijven draaien natuurlijk. Wat is er veiliger dan nóg een SUV op de markt brengen? Dat moeten ze bij Volkswagen ook denken. Want in plaats van een verlengde versie van de Tiguan te lanceren zoals de Tiguan Allspace van voordien, krijgt het grote broertje van de Tiguan zijn eigen styling en een eigen naam. Adieu Allspace welkom, euhm, Tayron!

3 paspoorten

Die Volkswagen Tayron is op zichzelf al een interessant modelletje in de line-up van Volkswagen. Want hoewel de Duitsers het zelf niet met zo veel woorden zeggen, zal deze Tayron maar liefst 3 paspoorten dragen. De eerste plaagplaatjes tonen namelijk duidelijk dat onze Europese Tayron in essentie een Chinese Tayron L is die eerder al opdook. Die Tayron L is 133 mm langer dan de bij ons gekende Tiguan - voor een totaal van 4,68 meter - en deelt geen koetswerkpanelen met de Europese Tiguan.

Daar stopt de pret niet! Want de Europese Tayron/ Chinese Tayron L zal ook richting Noord-Amerika trekken als de... Tiguan! Jep, waarom simpel als het ook moeilijk kan.

Gekende basis

Hoe dan ook, de Tayron staat op het MQB EVO-platform van pakweg de Volkswagen Passat én Tiguan en zal hoogstwaarschijnlijk met vergelijkbare motoren het toneel oprijden. Denk daarbij aan een 1.5-liter viercilinder turbobenzine, een 2-liter diesel en een plug-inaandrijflijn. Het zou daarbij voor het eerst zijn dat zo'n "verlengde Tiguan" met een plug-inmotor komt. Op 10 januari trekt VW officieel het doek van deze Europese Tayron, al heeft het Chinese ministerie van transport dat feestje natuurlijk al wat verpest door het model poedelnaakt te tonen, zoals je in de introfoto kan zien...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws