Officieel: Mercedes CLS (2012)

Een vierdeurs coupé is de 'car to have' bij vele constructeurs. Alle groten hebben er eentje of zullen er eentje lanceren in de nabije toekomst. Maar ere wie ere toekomt, Das Haus heeft de CLS al een tijdje, sinds 2004 om precies te zijn, tijd dus voor een facelift. Want we mogen in dit geval ook écht spreken van een facelift, want de fragiliteit van de eerste generatie heeft plaats moeten maken voor een expressieve uitstraling en sterke lijnen in deze nieuwste variant. Naast het nieuwe lijnenspel is de LED verlichting een belangrijk optisch verschil. In totaal 71 lampjes om precies te zijn. Geen lelijke kerstverlichting dus, maar een koplampje vol. 

Ook binnenin ging de CLS mee met zijn tijd. Hij nam daarin ook enkele stijlelementen over van de CL en S-klasse, die beide hoger gepositioneerd zijn. De versnellingspook die aan het stuur gemonteerd werd is daar het voornaamste voorbeeld van. Achteraan vinden we nog steeds twee aparte stoelen terug die schreeuwen om gebruikt te worden.

En hoewel dit het officieel persbericht is van Mercedes-Benz, is er nog geen woord gerept over de motoren. Dus hier gaan we verder op verwachtingen. De CLS350 zou een 3.5 liter V6 krijgen. De CLS550 als topmodel zal beschikken over een 430 pk sterke twin-turbo 4.6 liter V8. Dat de AMG variant nog straffer uit de hoek zal komen, dat lijkt ons vanzelfsprekend.

Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Officieel: Mercedes CLS 2012

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 11:52
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Zeer knap, maar ze mogen wel alles uit de doeken doen in plaats van te schreeuwen om aandacht door alles druppelsgewijs te laten lekken...

Wim 20:19
afbeelding van Wim

echt knap, de A7 lijkt een beetje saai naast dit

Wim 20:08
afbeelding van Wim

idd, dat is altijd even wennen, ook al is het een automaat, je lijkt minder controle te hebben :)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws