Live in Brussel 2011: De nieuwe Audi A6 Berline (2011)

De berline toonde voor het eerst zijn gelaat in Detroit, zijn Europese première maakt hij hier vandaag in Brussel. De break-variant volgt in maart op het autosalon van Genève.

Qua design lijkt Audi de lijn van het bestaande gamma verder, waardoor het verschil met de A4 of A8 alweer kleiner wordt.

Deze nieuwe A6 is gebouwd uit een combinatie van een stalen basisstructuur met aluminium panelen, dat zorgt voor 80 kg gewichtsbesparing. In het motorengamma de bekende TDI- en TSI-combinaties. De diesels zijn er met 163 of 177 pk voor de 2.0 TDI, de 3.0 TDI krijgt 204 of 245 pk. De benzinemotoren komen in eerste instantie als 2.8 FSI en 3.0 TFSI, met 208 en 300 pk. In Detroit werd ook de hybride variant getoond, daar zorgt de 2.0 liter TSI en een elektrische motor voor de power. Reken er dus maar op dat ook deze A6 weer veel te zien zal zijn op onze wegen. En dat is nog steeds geen straf. Foto's: Cedrick Willems

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:51
afbeelding van Techno Patat

ik volg semtex!

even off topic, gisteren een a7 voor het eerst tegengekomen in het wild, met BE nummerplaat, en ik had 3 pogingen nodig om het juiste model te vinden, eerst dacht ik aan s5 sportback, vanwege blinkende grille, dan a8, want hij was groter dan a5, en dan pas zag ik de achterkant (was in tegengestelde rijrichting) en herkende ik er de a7 in! hoe kun je dat als designer nu goedpraten?

Peter 10:20
afbeelding van Peter

Copy / Paste. Audi designers zijn MS Office specialisten

Wim 14:29
afbeelding van Wim

ik vind hem in real life wel knap, veel beter dan de A8

Cédric 09:46
afbeelding van Cédric

Ik vind hem wel af , audi is klassevol en dat is het voornaamste. Meer moet niet!

Tony Wouters 13:11
afbeelding van Tony Wouters

Voor die witte kleur zoals hij in Brussel staat moet men 3200 euro 45 cent bijbetalen.Men noemt dat een gepersualiseerde kleur die dit jaar niet standaard is. Zot zijn doet gelukkig niet zeer zegt men in Antwerpen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws