Audi toont nieuwe A3

Audi wil ons nog wat nieuwsgieriger maken naar de nieuwe A3 en presenteert daarom drie schetsen van dit nieuwe model. Deze tekeningen tonen ons heel duidelijk hoe dit verkoopskanon er in de toekomst zal gaan uitzien. Wat vooral opvalt is dat het model iets hoekiger wordt dan de huidge A3. Eén van de drie tekeningen is er één van het interieur. Hier geen al te grote verrassingen.

Geheel in lijn met andere recente modellen zal het interieur van de A3 ook voorzien worden van strakke lijnen en high-tech voorziening zoals een extra groot scherm voor het MMI infotainment systeem.

Naast de 3-deurs kunnen we dus ook een sedan en 5-deurs variant verwachten. De sedan zal in eerste instantie voornamelijk verkocht worden op de Amerikaanse en Chinese markt, maar zal daarna ook in Europa in de showroom te vinden zijn. Het model heeft een 35mm langere wielbasis dan de 3-deurs, is iets hoger en breder en valt qua afmetingen te vergelijken met de allereerste A4 berline.

Onder de motorkap van die nieuwe A3 zullen veel verschillende motorisaties worden aangeboden. Het gewoonlijke aanbod in diesel en benzine is ondertussen wel algemeen bekend. Daaraan zal ongetwijfeld nog hybride variant enworden toegevoegd. Daaronder verstaan we een 'gewone' hybrid en een plug-in hybrid als ook een volledig elektrische variant.

De officiële productieversie van de 3-deurs zal normaal gezien worden voorgesteld op het autosalon van Genève van volgend jaar. De 5-deurs, sedan en cabriolet volgen dan later op het jaar.

Audi A3 sedan (2012)

Audi A3 3-deurs (2012)

2012 Audi A3 interieur

via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
TdM 18:54
afbeelding van TdM

Dit wordt volgens mij een topper.. Wsl gaat deze de giulietta van de lievelingsauto plaats stoten :p

Nathan 19:22
afbeelding van Nathan

More of the same, de Giulietta blijft n° 1 ! :D

Techno Patat 19:34
afbeelding van Techno Patat

idd, guiletta gaat niet van de plaats gestoten worden door iets met 4 ringen dat ze om de zoveel tijd faceliften! shame on you TdM :D!

ow, nee wacht, ik herken nieuwe velgen! dus toch een audi ontwerper met inspiratie??

TdM 19:41
afbeelding van TdM

@ Techno: ik zeg WAARSCHIJNLIJK :p maar idd nieuwe velgen en kijk ook nieuw interieur :p ik vind em hele mooie lijnen hebben.. Afwachten naar foto's van officiele productiemodel ;) tot die tijd blijft de Giulietta onverbiddelijk op de eerste plaats ;)

Kenny 20:17
afbeelding van Kenny

Vooral de sedan spreekt me wel aan. Mooie schetsen, maar waarschijnlijk wordt het productiemodel zodanig herwerkt dat het op een facelift van de huidige lijkt... Laten we hopen dat Audi nu eens verrassend uit de hoek komt.

B4 23:54
afbeelding van B4

Dashboard van de A1, sedan is een verkeerd gewassen versie van de A4, A6, A8, ... de hatchbak heeft een kofferklep zoals de A1, Q5, Q7, ... hopelijk komt Audi nog eens originee uit de hoek.

Anonieme gebruiker 08:35
afbeelding van Anonieme gebruiker

Is er eigenlijk iets veranderd tegenover het laatste model van 2001 ??
Ik zie enkel een iets hogere schouder- en tailelijn, maar in schetsen is dit altijd wel het geval.

TdM 09:54
afbeelding van TdM

@Anoniem: er is heel veel veranderd! Lagere daklijn, agressievere lijnen, interieur ziet er ongelofelijk anders uit! Aan de hand van de tekeningen ziet hij er super uit!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws