Video: Porsche pakt groot uit met Taycan op autosalon Brussel (2020)

Porsche Taycan Veronique De Kock Autosalon Brussel Autofans 2020

Een elektrische sportsedan van Porsche? Het klinkt nog altijd als toekomstmuziek maar niets is minder waar. De Taycan is locked, charged en ready to go! Op het autosalon van Brussel poot Porsche maar liefst 3 exemplaren neer. Autofans ging samen met Véronique De Kock een kijkje nemen.

Met meer dan tien auto's op het autosalon van Brussel pakt Porsche sowieso al groot uit. Dat drie daarvan een elektrische Taycan zijn, dat is eigenlijk een statement maken. Ook Porsche gelooft (onder "druk" van moederhuis Volkswagen) dat de toekomst elektrisch is. En deze Taycan toont als eerste hoe zo'n elektrische Porsche er uit kan zien.

761 pk

Die toekomst is bloedmooi, pijlsnel en ook fiscaal uitermate interessant. Een bijna pervers gevolg van de elektrohype. Want daardoor kan je plots een zakensedan op je bedrijfsparking parkeren die over maar liefst 761 pk beschikt... en toch 100% aftrekbaar is. Je boekhouder een glimlach op z'n gezicht... en jij een nog bredere grijns op je tronie.

Al hoeft het heus zo extreem niet op pk-vlak. Want die 761 pk is uniek voor de Taycan Turbo S. Daaronder staat ook nog de Taycan Turbo en Taycan 4S met respectievelijk 680 pk en 530 paarden. Die laatste, de 4S, pronkt ook nog eens met de grootste reikwijdte: 463 kilometer, als Performance Plus. Een straf staaltje ingenieursschap, deze Taycan. Waardoor het niet verbaast dat Porsche er zo groots mee uitpakt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws