Corona! Autosalon Genève 2020 gaat niet door

-

Het hing lange tijd aan een zijden draadje maar vanmiddag heeft de organisatie van het autosalon van Genève besloten dat de show niet doorgaat. De beslissing komt er nadat het coronavirus werd vastgesteld bij een aantal personen in Zwitserland.

Genève is traditioneel een autosalon waar bezoekers vanover de hele wereld op af komen. In tijden van een duister virus zou dat ook de plek zou zijn waar het coronavirus duchtig om zich heen had kunnen slaan. De show vindt normaal plaats van 7-17 maart maar dat gaat nu dus niet door. Intussen werd ook bekendgemaakt dat de zaak wordt afgelast, en dus niet wordt uitgesteld naar een latere datum.

15 besmettingen

Op dit moment zijn er in Zwitserland 15 bevestigde gevallen van personen die met het coronavirus geïnfecteerd zijn. Nog meer dan 100 personen zitten nog in quarantaine, tot ze gezond verklaard worden, of tot het virus uitbreekt. In Zwitserland zijn ook alle evenementen met meer dan 1.000 bezoekers verboden, in ieder geval tot 15 maart.

Dat mag een streep door de rekening zijn van alle autoconstructeurs die wél nog aanwezig zouden zijn op de show dit jaar, want zij hadden heel wat premières te showen aan het publiek.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws