Mercedes-Benz Biome gaat in productie (2015)

Mercedes-Benz BiomeBMW mag dan al uitpakken met een super futuristische VisionDynamics Concept, Mercedes doet daar graag nog een schepje bovenop.De Biome concept wordt ontwikkeld in de design studio's van Mercedes in Californië. De supercar met middenmotor zou plaats moeten bieden aan vier inzittenden. De Biome moet overduidelijk nog heel wat design stadium doorlopen vooraleer we zicht krijgen op de uiteindelijke productieversie.

Veel van de elementen die nu zijn uitgewerkt op de Biome zullen hun weg kunnen vinden naar het uiteindelijke productiemodel. Hier zal de geringe bodemvrijheid hopelijk geen deel van uitmaken. De Biome weegt net geen 400kg en  is 4.04 meter lang bij 2.5 meter breed. Wetende dat een doorsnee Hummer slechts 2.06 meter breed is kan je al inbeelden dat de 1,2 meter hoge Biome best een indrukwekkende verschijning moet zijn. Hierop wordt al meegedeeld dat de uiteindelijke breedte van het productiemodel zo'n 2,2 meter zou gaan bedragen.

En hoe voorziet Mercedes nu plaats voor vier volwassenen in die supercar? Wel, door de bestuurder centraal in de wagen te plaatsten, geflankeerd door twee plaatsen voor passagiers. De vierde stoel zou dan achter de voorste rij stoelen komen staan in achterwaartse positie. Hoe dit praktisch juist zou moeten uitgewerkt is ons nog een beetje onduidelijk, maar het is weinig waarschijnlijk dat zo'n ontwerp de productiefase zal halen.

Meer nieuws volgt nog in de komende maanden!

Mercedes-Benz Biome concept
Mercedes-Benz Biome concept
Mercedes-Benz Biome concept
Mercedes-Benz Biome concept
Mercedes-Benz Biome concept

via Autocar

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws