M-Zero is supercar uit India met Mercedes V8 onder de kap

mean-metal-motors-m-zero_01

Niet alleen heeft het Indische bedrijf Mean Metal Motors één van de coolste namen in de geschiedenis van de automobiel, haar M-Zero ziet er knap uit én beschikt over dik 750 pk. Te goed om waar te zijn? Misschien wel.

Er is één groot probleem met deze M-Zero concept. De wagens bestaat namelijk volledig uit eentjes en nulletjes, want verder dan wat digitale renders is Mean Metal Motors nog niet gekomen. We moeten dus even meespelen met hun gokspelletje. Zo zou de kracht moeten komen van een 4-liter Twinturbo V8 met roots bij Mercedes die wordt bijgestaan door een elektromotor. Het resultaat zou zo'n 750 pk moeten zijn.

Een cijfer waarmee de Oosterse supercar onder de 3 seconden naar de honderd kan snellen en door stuift tot zo'n 320 km/u. Wederom, cijfers die enkel in de wereld van de computers leeft.

 mean-metal-motors-m-zero

Crosshair

Visueel komt de supercar best evenwichtig over. Al ziet de achterkant er waanzinnig uit met een soort van rechtstaand kruis. Dat is niet om de katholieken te bejegenen, wel zou het overstuur tot een minimum moeten beperken. O ja, moest het je opvallen dat de foto's verschillende designs tonen: momenteel zijn vier teams tegelijkertijd bezig aan de wagen, dus niets staat al echt vast. Wat wel vast staat? Ze hebben een investeerder nodig die met 7 miljoen dollar over de boeg wilt komen om de wagen verder te ontwikkelen. Tja...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws