BMW Concept Skytop geeft puristen eindelijk waar ze om vragen (2024)

BMW Concept Skytop 2024

BMW heeft een nieuwe conceptcar, maar dat is een keertje geen EV. O nee, deze Concept Skytop leent zijn V8-motor van de M8 Competition maar plant die zo mogelijk in een nog knappere cabriokoets… Dus wat denk je: mogen we eindelijk weer gaan dromen van lekker pure, bloedmooie BMW’s?

We hoeven het je vast niet meer te vertellen: BMW’s huidige designtaal is niet altijd ieders meug. De koplampencake van de nieuwe 7 Reeks mocht bijvoorbeeld al op flink wat gefrons rekenen en met de XM gingen ze in Beieren nog een stapje verder door als eerste specifieke M-model sinds de M1 een knoert van een SUV neer te zetten. BMW’s designers lijken anno 2024 met andere woorden meer te mikken op een soort schokeffect dan op echte schoonheid, maar dat is dan buiten de designers van deze nieuwste conceptcar gerekend.

Shark Nose en targadak

Maak kennis met de Concept Skytop en maak ons gerust wijs dat dit niet tig keren knapper is dan alles wat we de afgelopen jaren al BMW te zien kregen… opgeteld. We kijken hier namelijk naar een uit de kluiten gewassen tweezits cabriolet met een heus targadak uit leer erbovenop. Dat dak mondt uit in een — eveneens leren — rolbeugel die lekker vloeiend afloopt richting de achterpartij. Vooraan zien we dan weer de terugkeer van BMW’s Shark Nose van weleer, met haarscherpe koplampen en zelfs een opmerkelijk subtiele, smalle nierengrille. Er is zelfs geen greintje M-opsmuk te bekennen, stel je voor. Helemaal wat anders dus dan we inmiddels gewend zijn, en BMW ging er dan ook voor spieken bij klassieke schoonheden zoals de Z8 en de 503 Cabriolet.

BMW Concept Skytop 2024

Onderhuids deelt deze Concept Skytop zijn genen echter met moderner geschut want een kijkje in het interieur verraadt al waarop dit studiemodel zich baseert. Dat komt namelijk vrijwel volledig overeen met de cabine van een hedendaagse BMW 8 Reeks, maar dan overtrokken met heerlijk roodbruin leer. We hoeven dan ook niet diep te graven om te kunnen raden waar de conceptcar zijn “krachtigste V8 uit BMW’s gamma” van leent want dat moet dus wel de 625 pk sterke M8 Competition zijn. Je leest het dus goed: deze Concept Skytop is niet alleen bloedmooi maar ook nog eens géén EV… Nu tevreden, BMW-purist?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws