Kia Habaniro Concept is voorbode op pittige e-Niro (2019)

kia habaniro concept 2019

Met de Proceed toont Kia dat het best een designfolietje neer durft zetten gebaseerd op een bravere basis. Deze Habaniro lijkt die trend verder te zetten. Momenteel nog een conceptstudie maar het uiteindelijke productiemodel zou te boek moeten staan als een meer uitgesproken e-Niro. Daardoor dus, jawel, elektriciteit onder de kap van deze Habaniro.

"Een compacte elektrische crossover", zo omschrijft Kia haar Habaniro concept. Een idee dat het Zuid-Koreaanse merk eigenlijk al twee keer in de cataloog heeft staan. Zo heeft Kia de e-Soul en de e-Niro als elektrisch alternatief op hoge pootjes. Wat de Proceed echter voor de Ceed is moet deze Habaniro voor de e-Niro worden; een meer uitgesproken stijlstudie voor klanten die net iets meer om design dan om bruikbaarheid geven.

kia habaniro concept 2019

Het conceptmodel dat Kia toon in New York neemt die denkpiste nog een paar stapjes. Kijk maar naar de joekels van velgen, het van de pot gerukt interieur en de vleugeldeuren. Neem het maar aan dat deze foefjes het één voor één niet zullen halen op het uiteindelijke productiemodel. Wel spreekt Kia alvast over een elektrische aandrijflijn die deze Habaniro in staat stelt om 482 km ver te brengen. Niet toevallig de range die e-Niro laat opteken. Waardoor nog wat verder onderstreept wordt dat dit eigenlijk een e-Niro in hipper trainingspak is.

kia habaniro concept 2019

Wanneer we juist het productiemodel te zien zullen krijgen houdt Kia nog achter de hand. Wij mikken alvast op 2021.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws