Officieel: Skoda Slavia is studentendroom (2020)

Skoda Slavia concept

Al voor de zevende keer op rij schuift Skoda een conceptwagen naar voren die van idee tot laatste bout werd ontwikkeld door een groep stagiairs bij het merk. Dit jaar komt de Slavia uit die denktank, een cabrioversie van de Scala. Al durven we er zelfs de term Speedster op plakken.

Net zoals de voorbije jaren gaf Skoda een groepje stagiairs de kans om een unieke auto te creëren. Dit jaar gingen maar liefst 31 studenten aan de slag om in teamverband een visitekaartje achter te laten om u tegen te zeggen. Skoda gaf daarvoor een Scala ter beschikking, de studenten kregen daarna absolute vrijheid. Nu ja, binnen de parameters van haalbaarheid natuurlijk.

Dak eraf!

Noem het de jonge leeftijd maar wel vaker nemen die studenten een ingrijpende beslissing. Want de voorbije zes keer ging er wel vaker het dak af. Niet anders bij numéro zeven. Want ook hier verwijderden de studenten prompt het dak van de Scala. Het doel? Een hippe speedster bouwen met plaats voor twee en uniek plaatwerk rondom. Het resultaat, met extreem lange achterkant, zal niet meteen designprijzen winnen, al spat het vakmanschap van de zelfs gecreëerde carrosseriepanelen. Omdat een witte auto wat op zou gaan in de achtergrond besloten de studenten ook neon onder de wagen en in de wielbogen te installeren. De terugkeer van de neon wordt trouwens al langer in de wandelgangen aangekondigd.

Skoda Slavia concept

Enfin, het resultaat gaat niet door het leven als de Scala Speedster, wel als de Slavia. Een knipoog naar het grondbeginsel van Skoda. Want 125 jaar geleden verkochten Václav Laurin en Václav Klement hun eerste fietsen onder merknaam Slavia. En die twee rakkers, die richtten uiteraard ook Skoda op. Hoewel RS-velgen present tekenen onder deze Slavia zijn er geen wijzigingen onder de kap waarneembaar. Daar zorgt een 150 pk sterke 1.5-liter viercilinder turbobenzine voor de vort. We hoeven het eigenlijk niet te zeggen maar voor de goede orde: Skoda heeft geen plannen om deze Slavia in productie te nemen.

Skoda Slavia concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws