Vraag: Gaat Lexus té ver?

lexus-nx-wiliam_04

Bij Lexus hebben ze openlijk toegeven dat ze de meest expressieve productiewagens op aarde willen bouwen. Zijn ze daardoor echter niet hun eigen graf aan het delven? Lexus: een visueel meesterwerk, of een nachtmerrie?

Dus jij dacht dat hybridewagens uiterlijk even saai zijn als een grijze muur in een communistisch land? Dan ben je nog nooit een Lexus-dealer binnen gestapt.
Daar word je gebombardeerd met Japans dynamisme, schreeuwerige grillen en absurde lijnen. Het Japanse luxemerk van Toyota heeft alleszins haar oude-mannen-imago sterk van zich af kunnen schudden.

Maar doen ze het op de juist manier? Want door de absurde styling van de huidige modellen kom je tot een soort van persiflage van hun doel. Een doel dat gewoonweg begon met; 'hey, misschien moeten we iets meer opvallen in het straatbeeld'. Het zorgt er alvast voor dat het merk twee stevige kampen weet op te zetten; je bent er voor, of je vindt het maar spuuglelijk.

We willen wel eens weten waar jullie meningen zweven. Kunnen jullie de nieuwe designrichting van Lexus wel pruimen, of kijken jullie weemoedig terug naar de statische vormgeving van weleer. Daarom volgende vraag:

Gaat Lexus té ver op stylingsvlak?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 7 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Wim 12:32
afbeelding van Wim

ik kan het wel priumen, het is eens iets anders en ze hebben duidelijk een eigen identiteit

DasHaus 14:11
afbeelding van DasHaus

Ik vind het ook wel een aangename breath of fresh air in het autolandschap. Minder fan van de interieurstyling, op de GS na.

W.keersmaekers 20:06
afbeelding van W.keersmaekers

Lexus ze spreken wel mijn Designtaal, ik ben een man van 59 jaar en de meeste auto's van nu zijn echt saaie bakken, BV VW Golf de Tiguan de land rover freelander 2 mijn schoendozen zijn mooier. Absurde styling ? kijk naar de Nissan Juke de straten staan er vol van. Geef deze Lexus de grilles van de mazda CX5 en het plaatje klopt.

onkie 21:32
afbeelding van onkie

Op foto zijn ze ok. Maar als je bvb. De IS ziet rondrijden. Achteraan lijkt het BMW 3 serie na een kop staart aanrijding en vooraan is het gewoon raar.

Glenn 11:43
afbeelding van Glenn

Er zijn al tjoeners voor minder uitgelachen dan wat Lexus vandaag de dag uitvreet.
Het is niet omdat het opvalt dat het mooi is.

Kevin300 15:59
afbeelding van Kevin300

I Like it!!!
Zeker en vast!! Ik hoop dat menne volgende ooit ne Lexus is.
Al da saai gedoe bij de rest, ik vind dat Japans design bangelijk!!!!!!!!

altich@telenet.be 18:16
afbeelding van altich@telenet.be

Doe maar wat gewoon en stop de centen voor het design in een nog betere hybride technologie. Zorg er wel voor dat het niet terug van die saaie Japanse karren worden zoals in de jaren 90 en 00

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws