Vraag: Willen we een hybride Hot Hatch?

renault-eolab-concept-2014-3

Gisteren deed Renault de vraag op onze redactie nog eens opflakkeren; gaan we een toekomst tegemoet waar alles hybride is, zelfs Hot Hatches? Want de jongens bij RenaultSport zien zo'n hybridekar wel zitten en destijds waren er ook geruchten dat de nieuwe Honda Civic Type-R een hybride zou worden...

Natuurlijk hebben we niets te tegen een hybridesetup, ze kunnen er wagens zelfs stukken sneller mee maken, kijk maar naar de Porsche 918 Spyder, de McLaren P1 en de Ferrari LaFerrari. Het is eerder een 'willen we dat wel' probleem. Want zo'n Hot Hatch met een elektromotor draagt wat consequenties mee. Snelheid is namelijk niet het hoogste goed bij opgepompte hatchbacks.

Kijk maar naar de Clio R.S., dat ding stuift ervandoor als een malle, schakelt perfect met z'n automaat en bijt zich vast op de baan als een pitbull op een bot. Toch is het niet de fijnste Hot Hatch van het moment. Die eer ligt bij de Fiesta ST. Een stukje trager, een stuk lichtvoetiger en vooral een stuk lolliger om te rijden. Is zo'n hybridesysteem dan wel een goed idee? Sowieso verhoog je het gewicht ermee en maak je de techniek stukken complexer (en duurder). Daarenboven zal een automaat daardoor - bijna zeker - verplichte kost zijn, want buiten de Honda CR-Z kunnen we ons geen hybride voor de geest halen met een handbak.

Het lijkt ons alvast geen recept voor een lollige Hot Hatch. Maar misschien zien we het helemaal fout, daarom vragen we het aan jullie:
Willen jullie een hybride Hot Hatch?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim s 10:25
afbeelding van Wim s

Gisteren een Alfa Romeo GTA 3.2 V6 gekocht... Hybride??? Dacht het niet!

Yvesw 10:58
afbeelding van Yvesw

Proficiat met de aankoop! Heerlijke kar ;-)

Wim S 19:14
afbeelding van Wim S

Inderdaad heerlijke kar, 147 GTA Selespeed, 10 jaar oud, slechts 30.000km, originele staat... Voor de prijs van een Opel Corsa... Zeker een toekomstige klassieker en ondertussen een pak plezier

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws