De zon is terug: zoek mee de beste driving songs (2)

driving music deel 2

Jan-en-alleman springt op hun fiets, de cabrio's zwieren hun dak open en de moto's komen massaal terug buiten: de zon is terug, en je merkt het. Wij zochten alvast de ultieme driving songs uit, een vervolg op twee jaar geleden.

Een leuk motorgeluid doet al veel, al is een goed deuntje uit de luidsprekers dikwijls nog beter. Want met temperaturen deze week van 18° en 21° in het noorden van het land gaat ons hart alvast vlugger slaan. En de eventuele regenbui? Gewoon wat sneller rijden, zo blijkt.

Kavinsky - Nightcall

De soundtrack van een film die Drive noemt, dat kan niet anders dan ideale muziek zijn voor in de auto. De legende gaat zelfs dat als je deze 's nachts in de wagen speelt dat er een donkere zonnebril op je hoofd zal verschijnen.

Kenny Loggins - Danger Zone

Hiiiiighway to the danger zooooooone!, spontaan luidkeels meezingen met deze klassieker van Kenny Loggins uit Top Gun. Toevallig ook Archer fans hier?

Gesaffelstein - Pursuit

Smijt die subwoofer helemaal open, de Franse producer is het waard. Pursuit is een track die te classificeren valt ondert industrial techno en doet ons alvast rijden als Jason Statham in de Transporter films (of toch in onze dromen).

Deftones - Passenger

Deftones samen met Maynard James Keanan van Tool, veel betere combinaties zijn er in ieder geval niet. Alweer eentje ideaal voor 's nachts, zoals de zanger zelf uitroept: Drive faster / Roll the windows down / This cool night air is curious / Let the whole world look in / Who cares who sees anything.

Fatboy Slim - Ya Mama (Push the Tempo) (Moguai Remix)

Veel meer up-beat dan deze Fatboy Slim in de Moguai remix kan het niet meer gaan, denken we zo. Op het einde van het crescendo moet je wel op letten dat je geen 100 kilometer per uur boven de snelheidslimiet bolt.

The Rolling Stones - Sympathy for the Devil

Zo hard meetrommelen op het stuur dat de airbag bijna ontploft, hoe The Stones niet in onze vorige lijst zijn geraakt ... . Bonus: passagier kan de woo-woo's meedoen.

The Black Keys - Lonely Boy

Niet alle rock moet van vroeger zijn, ook in 2011 kwamen er nog schitterende dingen uit. Bonus weetje over de video: de man was origineel slechts ingehuurd als extra, maar toen de regisseur hem zag dansen mocht hij ineens heel de clip voor zich nemen.

Starflam - La Sonora

Een laid back hip hop tune, een verslavende trompet maar vooral: Belgisch. De Luikse groep had in 2001 ook al door dat je na je werkdag ook al eens graag de ramen van je auto opensmijt.

Baauer, Sage The Gemini, RL Grime & IamSu - INFINITE GAS DAPS (COMED Bootleg)

Als laatste ook eentje waarvoor je ook maar beter een fatsoenlijk setje luidsprekers hebt, want met een beetje trap music kan je als driving music nooit misgaan. Jezelf terug een kick geven als je de parking van je 9-to-5 job verlaat?

Zelf ook nog toevoegingen aan deze - of aan de vorige - lijst? Laat ze gerust weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Adriaan 10:28
afbeelding van Adriaan

De hele cd Brothers In Arms van de Dire Straits, zalig cruisen met die muziek op de achtergrond :-)

UNSTABLE_CARPORT 12:41
afbeelding van UNSTABLE_CARPORT

Golden earring met Radar Love

I've been drivin' all night, my hands are wet on the wheel.
There's a voice in my head that drives my heel.
My baby call said I need you here.
It's half past four and I'm shifting gears.

DH 09:40
afbeelding van DH

Lekker cruisen met 'War - Low Rider'
https://www.youtube.com/watch?v=-xTGrfs5TXM

Bekend van de film 'Gone in 60 seconds' met Nicolas Cage en z'n geliefde Ford Mustang Shelby GT500

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws