Qifeng K7: Mercedes G-Klasse... maar dan anders

qifeng-k7-g-class_03

Het Chinees alternatief voor de Mercedes G-Klasse? Een 5 pk - nee, geen schrijffout - sterk afkooksel met mini-afmetingen en een top van 50 km/u. Grapjurken, die Chinezen.

We vallen niet snel meer achterover van Chinese copycats maar deze K7 van Qifeng bracht ons toch even uit balans. Want waar het Chinees alternatief vaak tot op de centimeter een kopie is van het origineel, loopt het hier toch net iets anders. Zo'n metertje-en-een-half anders. Want deze K7 is namelijk een LSEV, een low-speed electric vehicle. Een segment van Chinese auto's die populair zijn in overbevolkte kleine steden (hebben ze daar wel eens).

qifeng-k7-g-class

Het resultaat is evenwel dat deze mini-G maar 3,2 meter op de weg zet. Om je een idee te geven, dat is 30 centimeter korter (!) dan een Fiat 500. Onder de stoere looks een 5,3 pk sterke elektrische motor of eentje van 6,7 pk als je echt de baas bent. De topversie loopt tot 50 km/u en moet 170 kilometer ver geraken. Al zal je daar bij topsnelheid dus net geen 4 uur voor nodig moeten hebben. Lichtpunt van heel dit verhaal? De prijs misschien. Want omgerekend kost deze K7 zo'n 3.200 euro. Er zijn duurdere elektrische fietsen...

qifeng-k7-g-class
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 12:57
afbeelding van Wim

doet me denken aan zo'n elektrisch karretje voor een kleuter :)

John 22:02
afbeelding van John

Aan die verhoudingen te zien, kan je in die auto wel met 2 naast elkaar zitten? :-D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws