Leg jij 11.000 euro neer voor deze Mitsubishi eK X?

mitsubishi ek x 2019

Auto's, ze komen in geuren en kleuren. Maar in Japan geuren ze vaak toch nog net iets anders. Met dank aan de Kei Car-regelgeving die door kleine motoren gevoede schoenendozen een fiscaal voordeel geeft. Deze Ek X is Mitsubishi's nieuwste. Een dwergje op wielen dat omgerekend 11.300 euro moet kosten.

Dat Mitsubishi haar nieuwe familiegezicht met "veiligheidsschild" ontwierp met zelfverzekerde en potige SUV's in gedachten is nu wel helemaal duidelijk. Want op één van de kleinste modellen die het merk in Japan aanbiedt bekt het voor geen meter. Verwelkom de eK X, een Kei Car met Mitsubishi-voorsteven.

metalen epauletten

Ja, ook wij hebben de schermpoetsdoekjes boven moeten halen na het al proestend katapulteren van onze middagsnack richting het scherm bij het bekijken van deze plaatjes. Want geef toe, de Mitsubishi Ek X is het equivalent van een Chihuahua met metalen epauletten. Hij mag zich misschien stoer voelen maar dat is 'ie alles behalve.

mitsubishi ek x 2019

Het gevolg van zijn lengte natuurlijk. Want zet je deze eK X naast een smart, dan lijkt die smart bijna een monstertruck. Onder de kap steekt dan weer een nagelnieuwe en samen met Nissan ontwikkelde 0,6-liter driecilinder met turbo die goed is voor 52 pk en 60 Nm. Geven we 'm wel mee; standaard is deze eK X voorwielaangedreven, optioneel kan je de vier pootjes laten aanspreken.

mitsubishi ek x 2019

En hoewel kleiner dan de jassenkast op onze redactie herbergt deze eK X zaken zoals een adaptieve cruisecontrole, rijstrookassistent, digitale achteruitkijkspiegel en een 360° camera. Startprijs? Omgerekend zo'n 11.300 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws