Vraag: Is de Volkswagen Golf GTI te saai voor zijn eigen goed?

Volkswagen Golf GTI 2020 Styling

Een nieuwe Golf GTI? Dan zouden de petjes spontaan naar achteren moeten vliegen! Alleen krijgen we het niet bepaald warm van de alweer 8ste (!) generatie van de Golf GTI. Te voorspelbaar? Of is er iets anders aan de hand...

Het is vandaag een hoogdag voor sportieve VW-rijders, want het merk uit Wolfsburg presenteerde vandaag dé GTI, dé GTD en dé GTE. Genoeg GT"X"-producten om klanten de komende jaren zoet te houden. Het is echter de vraag of die klant nog nood heeft aan zoetmiddel.

Same old, same old

Met zijn 245 pk en 370 Nm uit een 2-liter viercilinder is de GTI business as usual. Het is een set-up die we zowat de voorbije 15 jaar voorgeschoteld kregen. Waardoor de GTI een instituut der voorspelbaarheid is geworden, zoals een Audi A4 of een Porsche 911. De nieuwe generatie ziet er zelfs visueel uit of hij zich verveelt.

Volkswagen Golf GTI 2020 Styling versus Honda

Laat net daar misschien het schoentje knellen. Want rivalen dagen uit... maar Volkswagen reageert niet. Kijk maar naar de Hyundai i30 N die - ondanks sommige tekortkoming - veel meer emotie weet op te wekken. Kijk naar de Seat Leon Cupra die voor minder geld meer pk's en meer uitrusting weet neer te zetten. En kijk naar de Honda Civic Type-R. Nee serieus, kijk gewoon naar dat ding vol spoilers!

We kunnen ons dan ook niet inbeelden dat een eigenaar van een huidige Golf GTI zijn exemplaar meteen wil inwisselen. Daarnaast; mensen op zoek naar een plezierige hothatch kopen misschien eerder een meer gehypet buitenbeentje, dan het voor de hand liggend exemplaar.

Had de Golf GTI nood aan een gedaantewisseling? Mechanisch meer pit? Een stoerdere bodykit? Of moet de GTI gewoon blijven zoals 'ie is? Een complete allrounder die je op geen fout kan betrappen?

Laat het ons weten in de comments!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Johan 18:26
afbeelding van Johan

“To old” (sic) weet ik niet. Wel “too boring”.

Ruh Ben 11:18
afbeelding van Ruh Ben

Ik verkies in ieder geval een wolf in schaapskleren boven een schaap in wolfskleren, ook wel gekend als een johnnyschaap.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws