Audi Q8 zou in de maak zijn

Audi Q render

Audi blijft haar reeks uitbreiden. De geruchten gaan al een tijdje de ronde maar kregen de laatste dagen een nieuwe wind.

Volgens interne bronnen stelde Audi al een eerste concept van de Q8 voor aan een select publiek op verschillende locaties ter wereld. De respons was blijkbaar dermate positief dat Audi er jaarlijks 25.000 van wil maken.

De Q8 moet een Q7 coupé worden, om het kort te stellen. Een crossover met coupélijnen, vierwielaandrijving, straffe motoren en alle luxe die ze bij Audi kunnen bieden. Als basis zal het MQB platform dienen, het modulaire platform waar bijvoorbeeld ook de Volkswagen Golf en Audi A3 op bollen. Dankzij dat nieuwe platform en het gebruik van aluminium zou de Q8 zo'n 300 kilogram lichter zijn dan de Q7.

Hoe dan ook, interesse of niet, we zullen nog tot 2017 moeten wachten alvorens er iets te kopen valt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 09:12
afbeelding van Techno Patat

Hetzelfde platform voor de golf als voor de Q7-8? The fuck? Kdacht dat dat platform voor kleine en middelgrote wagens was? Maar dat ze er ook zo een grote auto op kunnen zetten is indrukwekkend!

Maar moeten ze dan de benaming niet veranderen? Q8 voor de suv, q7 voor de coupé suv (naar analogie met hun A-reeks...)!

BePa 09:32
afbeelding van BePa

Die Q8 zal dan dienen om van tankstation naar tankstation te rijden, neen niet naar Esso, Shell, Total, Octa, Texaco, Pollet, Avia of Dats24, maar naar dat eentje uit Koeweit.
Meer nut zie ik er alvast niet van in...

chuwie 14:29
afbeelding van chuwie

lelijk, en tprobleem is tga verkopen..in latem, braschaat, knokke etc..

Yvesw 15:57
afbeelding van Yvesw

@Chewie: Eerder de Koeweitse Latem, Braschaat & Knokke dan ;)

Sja, waarom niet... In het "Net niet Verre-Oosten" hebben ze zoveel plaats op de wegen dat een metertje meer of minder niet uit maakt. Het Verre Oosten (China/ Japan) lijkt me dan weer niet meteen de juiste markt te zijn. Alhoewel ze daar ook alleen maar verlengde wagens kopen.

Laten we hopen dat ze tegen 2017 alleszins al V6 TDI's hebben met een verbruik van 3,2l/100km, dan zie ik er geen graten in :-)

Carlos 21:16
afbeelding van Carlos

Het lijkt me een hertekend model van een BMW X6 met een langere snuit...
Met de juiste schoenen en kleurke kan dit een mooi model worden. Volledig standaard? Neen über saai!

Carlos 17:39
afbeelding van Carlos

Het zou bevestigd zijn door Audi dat het model in productie gaat! De release zou zijn in 2017.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws