Volkswagen Polo R met 4WD?

Volkswagen Polo R WRC

De eerste geruchten rond de 4WD Polo R nemen ons zomaar eventjes terug tot in 2010. Eerder dit jaar melden we al de terugkeer van Volkswagen in het WRC na 17 jaar. De mannen van autocar trokken hun stoute schoenen aan en stelde de vraag aan head of R&D Ulrich Hackenberg of de straat Polo R nu ook met 4WD gaat gebouwd worden.

Hackenberg antwoordde verrassend:
"There could be some customer interest, so I think four-wheel drive could be great for some countries. There are no plans (at the moment), but I could imagine it."

Er van uitgaande dat in de autowereld een "er zijn geen plannen" meestal "we zijn er momenteel mee bezig" betekent, kunnen we er vrij zeker van zijn dat een 4WD versie in de pijplijn zit.

Technisch gezien is het perfect mogelijk omdat de Polo - en bij uitbreiding de Polo R - wordt gebouwd op het PQ25 platform. Dit platform, dat gebruikt wordt voor alle kleintjes van VAG, gaf ons eerder al de Audi A1 Quattro.

Hopelijk geeft Volkswagen groen licht en krijgt de Polo R, net zoals zijn grote broer, de Golf R, vierwielaandrijving.

Wat denken jullie? Heeft de Polo R met 220pk nood aan 4WD of wijkt hij, met die vierwielaandrijving, te ver af van de Hot Hatch ideologie?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Karel 18:55
afbeelding van Karel

Waarom denk ik nu terug aan de Golf Rally uit begin de jaren negentig? Fantastische auto, fantastisch duur en een fantastische flop (bij onze lokale VW-Audi/dealer stond jarenlang een Rally te verstoffen).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws