Volkswagen wil budgetmerk in China

VW-Jetta-Mk2

Volkswagen wil nummer één zijn tegen 2018. Daarom introduceren ze mogelijks een budgetmerk voor China. Volgens bronnen krijgt het de naam Tantus. Hun eerste model zal een recreatie zijn van de Volkswagen Jetta Mk2.

Deze speculaties komen er nadat FAW-VW’s Vice President Mr. Qin Huan Ming aan de media heeft toevertrouwd dat een lage kosten merk is gepland.

De low-budget markt in China zou volgens onderzoek voor 3.5 miljoen voertuigen per jaar zorgen. Elke zichzelf respecterende constructeur (en mensen met een oogje voor winst) weet dat er een grote markt valt te veroveren. Volkswagen gaat, na hevig investeren in moderne technologie (MQB platform), zich dus nu toespitsen op het hergebruiken van oud platformen/ technologie voor China.

VW-Jetta-Mk2

De Volkswagen Jetta Mk2 zou een perfecte image booster zijn voor het merk. Hoewel hij bij ons al jarenlang is afgeschreven, kent de Jetta Mk2, op het oude PQ32 platform, een ongelooflijke populariteit in China. VW zou jaarlijks tussen de 450.000 en 800.000 units willen maken.

Ondertussen zit een manager van het FAW-VW in Duitsland te vergaderen om meerdere modellen te produceren op het PQ32 platform. Denk hierbij aan een kleine sedans (waar de Chinezen gek van zijn), een MPV en een kleine camionette. Er zouden ook "regio specifieke" modellen komen.

VW-Jetta-Mk2

Volkswagen probeert hiermee Nissan de loef af te steken omdat Nissan eerder al aankondigde het merk Datsun nieuw leven in te blazen. Nissan zou auto's willen maken onder het Datsun logo die minder dan 5.000 euro kosten.

Zouden jullie een oude Jetta Mk2 met "moderne" technologie kopen voor minder dan 7000 euro? Of toch nog maar eventjes door sparen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yvesw 13:40
afbeelding van Yvesw

Ik denk dat sommige mensen blij gaan zijn...

VW-Jetta-Mk2
Yvesw 21:51
afbeelding van Yvesw

Alles om zich in te dekken voor de aandeelhouders hé :-p Maar inderdaad een uitermate ruwe schatting (die mijn inziens zelfs gigantisch hoog ligt).

Yvesw 14:19
afbeelding van Yvesw

Ze kweken eerder als konijnen denk ik...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws