Ook 1.0 turbo driecilinder voor Volkswagen

vw-golf-threecylinder-announced

Zo kennen we ze, bij Volkswagen. Niet altijd de eerste zijn maar eens het aanslaat gaan ze mee, zo gaat het ook met het driecilinderverhaal, hoofdstuk turbogeblazen blokjes.

Want bij Ford kiezen ze al langer voor een 1.0 EcoBoost in verschillende modellen, Renault heeft tegenwoordig een 0.9 TCe en Opel stelde pas de 1.0 SIDI-motor voor. Bij Volkswagen lopen er ook twee driecilinders in het gamma, de 1.2 - die verschilt van de 1.2 TSI viercilinder - en de 1.0 uit de Up.

Die laatste zou de basis vormen voor een nieuwe turbogeblazen versie die zijn weg zou vinden naar de Volkswagen Golf. Hij zou ook 110 pk voortbrengen, zegt Dr. Hans-Jakob Neusser, baas van de R&D-afdeling bij Volkswagen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
vdsmichiel 13:43
afbeelding van vdsmichiel

Was die 1.0-turbo ook al niet aangekondigd voor een VW GT Up? Ondertussen alweer meer dan een jaar geleden... Waar blijft dat speeltuig eigenlijk?

Sven 08:54
afbeelding van Sven

Da's juist, maar het vermogen was toen een wilde gok. Ook dat ze hem in de Golf zouden plaatsen werd toen niet bevestigd (al hadden we dat wel kunnen raden, gezien de huidige trend)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws