Alibaba zou aan zelfrijdende auto werken

alibaba-jack-ma-e1404399389211

Technologiebedrijven zijn naarstig opzoek om hun activiteiten te verruimen. Kapitaalkrachtige bedrijven zoals Apple en Google maakten al bekend zich te storten op zelfrijdende auto's, nu doet ook de Chinese e-commerce gigant Alibaba dat.

Wie thuis is in de e-commerce of gewoon af en toe de krant leest, zal ongetwijfeld al gehoord hebben van de Chinese e-commerce gigant Alibaba. Het Chinese alternatief voor Amazon of e-bay behoort tot de grootste ter wereld in zijn soort en was vorig jaar zo maar even 231 miljard dollar waard.

Maar net zoals de Amerikaanse bedrijven Amazon, Apple of Google wil ook Alibaba haar portfolio van producten en diensten verruimen. En ook de Chinezen lijken dat onder andere te willen doen door een zelfrijdende auto te gaan ontwikkelen, dat melden Duitse media. Volgens die bron gaat het niet om een wild idee, maar zou Alibaba, samen met de Chinese autobouwer SAIC als partner, eind 2016 al een eerste prototype hebben.

Meer details zijn er voorlopig nog niet bekend. Het lijkt ons vooral de uitdaging een succesvolle zelfrijdende auto te maken, de zoveelste elektrische of hybride wagen, daarmee gaan ze op innovatief gebied weinig brokken maken.

Onlangs werd ook gemeld dat Baidu (de Chinese Google) een zelfrijdende auto zou gaan ontwikkelen, al werd dat niet bevestigd door het bedrijf zelf.

Op de inleidende foto staat Jack Ma, oprichter en CEO van Alibaba.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws