Jeep Grand Cherokee Hellcat/Trackhawk komt eraan

jeep-grand-cherokee-srt-red-vapor

Als de 486 pk van de doodnormale Grand Cherokee SRT niet genoeg voor jou is lijkt het nu ook zeker dat er ook een Hellcat-variant van zit aan te komen, genaamd Trackhawk.

Intern zou het Project K noemen én goedgekeurd zijn, Fiat-Chrysler Automobiles' performantste Jeep. Net zoals de Charger en de Challenger Hellcat zal deze Trackhawk de overtreffende trap zijn van heel de reeks met een 700-tal woeste Amerikaanse paarden onder de motorkap.

Voortstuwing zou komen van dezelfde 6.2 liter HEMI V8 die in de andere Hellcats is terug te vinden gekoppeld aan een achttraps ZF automaat en de vierwielaandrijving zou ook aanwezig blijven. Of het koppel gelimiteerd zal worden om het complexe 4x4 systeem te sparen is hoedanook nog niet bekend.

Alhoewel de Challenger Hellcat het cijfertje 0-100 in 2.9 seconden doet twijfelen we nog of de Grand Cherokee hetzelfde resultaat zal neerzetten, al is alles onder de 4 seconden al snel genoeg voor zo'n bakbeest. Of hij het beter zal doen dan de Audi SQ7 op de Nürburgring, dat valt nog af te wachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws