Alfa Romeo Giulia QV loopt 321 km/u

alfa-romeo-giulia-qv-2015_01

Volgens Italiaanse media weet de Alfa Romeo Giulia QV een topsnelheid van 321 km/u neer te zetten. Duits herenakkoord? Niet voor den Italiaan!

Met de komst van steeds krachtigere wagens werd eind jaren 80 door verschillende Duitse constructeurs besloten om wagens te begrenzen tot 250 km/u om de veiligheid te kunnen garanderen. Weet je wat Alfa Romeo niet is? Juist, Duits. Dus het merk hoeft zich helemaal niet te houden aan dat zogenaamd Duits herenakkoord.

Volgens Italiaanse media werd de Guilia QV met zijn 510 pk sterke V6 op Nardo geklokt aan 321 km/u tijdens de laatste testfases van de wagen. Koppel dat aan de sprint naar honderd van 3,6 seconden en je krijgt een best pittige Italiaanse sedan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Anon 20:51
afbeelding van Anon

Mja, Italianen, niet te letterlijk nemen. Kan evengoed 260 zijn, steekt niet te nauw met die mensen

Adriaan 22:04
afbeelding van Adriaan

Was ook het eerste waar ik aan dacht :p net zoals dat 0-100 cijfer, zal wel ergens bij benadering geweest zijn. :p

jre 07:54
afbeelding van jre

Een Mercedes AMG C63s duikt ook onder de 4 seconden op de spurt. De Giulia zou een stuk lichter zijn. Dus geheel onrealistisch is de claim niet. Met enkel kracht op de achterbanden zal er waarschijnlijk wel een gesofisticeerde launch control moeten bijspringen.

Adriaan 10:52
afbeelding van Adriaan

Ik wil gerust geloven dat het technisch mogelijk is, maar toch eerst zien dan geloven hoor :)

Techno Patat 14:33
afbeelding van Techno Patat

Als mijn alfa zegt dat hij 250 loopt loopt hij nogtands 248! Veel scheelt dat niet ze, in tegenstelling tot veel andere merken waar het al normaal is dat ze aan 100km/h 3-4-5 km schelen ;-)!

Kzou het wel een toffe fuck you vinden naar de Duitse concullega's dat ze deze op 280 of zelfs 300km/h begrenzen :D!

bartelskie 15:54
afbeelding van bartelskie

321 ! KNAL !
ze mogen dan eens fotoo'kes vrijgeven van de "normale" versies

Glenn 17:14
afbeelding van Glenn

Ik spreek geen italiaans, maar ik denk dat in het artikel staat dat de 0-100 3.9s is :-)
Daarbij, het gaat hier over details. Dat het ding snel zal zijn staat al vast. Of die nu 320 of 321 loopt, who cares. Zelfs bij den duits kan je zelden nog naar zo'n snelheid gaan.

Koentje 13:38
afbeelding van Koentje

Jaja dat is snel uit een 2.9 liter motor. Dik hoor. Maar voor de gewone sterveling zitten we toch maar op onze honger. Ze komen met een voorstelling en BAM dan was er niks meer. Ben zeer Italiaans minded ,maar vind het maar een scheet in een fles. Ze hebben iets voorgesteld dat helemaal nog niet klaar is dan ik had ik toch liever nog een half jaar gewacht. Valt me wat tegen hoor. Niet dat ik het zal laten om er ene te kopen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws