Geen opvolger voor de Alfa Romeo 4C?

alfa-romeo-4c-spider_01

Teleurstellende verkoopresultaten kunnen er wel eens voor zorgen dat er in de geschiedenisboeken van Alfa Romeo maar één generatie van de 4C zal te vinden zijn. Wat verwacht je dan ook van een koolstofvezel racemachine met middenmotor?

Ten tijden van een merkencrisis op de proppen komen met een sportieve coupe en cabrio met koolstofvezel monocoque... misschien niet de slimste zet maar wel lekker Italiaans. Al had de 4C tussen de lijnen door maar één doel; de Amerikaanse markt klaar maken voor de revival voor Alfa Romeo. Die is ondertussen gestart met de Giulia, waardoor de 4C overbodig gewicht wordt.

Het gonst dan ook van de geruchten in de Italiaanse wandelgangen dat de 4C ten grave wordt gedragen in 2020. Een gerucht dat kracht wordt bijgezet door de teleurstellende verkopen in de VS. Alfa had sowieso geen hoge verkoopverwachtingen op het continent maar volgens de laatste berichten werden zelfs die niet behaald.

Of we daar rouwig om moeten zijn? Tja, een +500 pk sterke Giulia kan die leegte best goed opvullen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
user4580 12:08
afbeelding van user4580

Geen stuurbekrachtiging, ik snap dat het een sportieve coupé is en alles...maar toch. Die had ook geen airco of radio dacht ik? Maar dat weet ik niet meer zeker.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws